• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Suriyeliler İçin Yaşam Merkezi

Suriyeliler İçin Yaşam Merkezi
ŞANLIURFA (İHA) - Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde belediye tarafından kurulan İlk Adım Yaşam Merkezi, ülkelerindeki savaştan...

IHAAW130925-YRL/25-12-2015

- SURİYELİLER İÇİN YAŞAM MERKEZİ

(FOTOĞRAFLI)

ŞANLIURFA (İHA) - Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde belediye tarafından kurulan İlk Adım Yaşam Merkezi, ülkelerindeki savaştan kaçarak, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere kucak açıyor.

Akçakale ilçe belediyesi tarafından açılan İlk Adım Yaşam Merkezi'nde, kayıt altına alınan Suriyelilerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Merkez, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına da öncülük ediyor.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan da Suriyeli mültecileri sürekli ziyaret ederek, sorun ve beklentilerini dinliyor. Başkan Ayhan, Suriyelilere Türk misafirperverliğinin en güzel örneğinin gösterildiğini de kaydetti. Başkan Ayhan, Akçakale belediyesi ilk adım yaşam merkezine yeni gelen Suriyeli misafirlerin belediye personeli ekiplerince karşılanıp önce teker teker kayıt altına alınıyor.

HER İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Çadır yerleştirme işleminin ardından Suriyeli ailelere, battaniye, yatak, gıda, temizlik kolileri, su termosu, yemek pişirme ve yemek kapları teslim ediliyor. Yaşam malzemelerini alan yeni aileler Akçakale belediyesi sosyal tesis olan Akçakale belediyesi hamamına belediye araçlarıyla taşınarak banyoları yaptırılıp yeni elbise ve ayakkabı veriliyor. Ayrıca Akçakale belediyesi günde iki kez olmak üzere kurulan çadırların arasını itfaiye yardımıyla suluyor. Ekipler, sivrisinek ve hastalıklara karşı ise günlük ilaçlama yapılıyor.

Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan, zaman zaman eşi Ayşenur Ayhan'ı da yanına alarak Suriyelileri ziyaret ediyor. Onların istek ve beklentilerini dinleyen Başkan Ayhan'a Suriyeli konuklar sevgi gösterisinde bulunuyor. Bölge halkının misafir Suriyelilere sahip çıktıklarını belirten Belediye Başkanı Ayhan, "Başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Akçakale Belediyesi olarak bu misafirlerimize yardımcı oluyoruz. Ben yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BİNLERCE SURİYELİ GELİYOR

Akçakale'nin komşusu Tel Abyad ilçesinin kontrolünün birçok defa el değiştirdiğini ancak her değişim sırasında binlerce Suriyelinin ilçelerine sığındığını ifade eden Başkan Ayhan, "Son olarak ilçenin hakimiyeti PYDnin eline geçti ancak onlar da Suriyelilerin geri dönüşlerine izin vermiyor. Geri dönüşlere izin verilmesi veya tampon bölge oluşturulması halinde ilçedeki Suriyelilerin büyük çoğunluğunun tekrar ülkelerine evlerine döneceklerini düşünüyorum" diye konuştu.

(SD-Y)

25.12.2015 13:13:00 TSI

NNNN

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim