• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Suriyeli Türkmenler için 16 Yardım TIR’ı yola çıktı

Suriyeli Türkmenler için 16 Yardım TIR’ı yola çıktı
Bursa Osmangazi Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriye'deki Türkmenler için hazırlanan 16 yardım TIR'ı dualar...

Bursa Osmangazi Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriye'deki Türkmenler için hazırlanan 16 yardım TIR'ı dualar eşliğinde yola çıktı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hayırlı bir günde hayırlı bir işe imza attıklarını belirterek, "Bizler, zulmün olduğu yerde zalimin karşısında, mazlumun ise yanında yer alıyoruz. Bu anlayışla Balkanlarda, Kafkaslarda ve Orta Doğu'da zulüm gören tüm vatandaşlar için yardımlar düzenliyoruz. Bugün de, Suriye'deki Türkmenlerimiz için 16 yardım TIR'ı gönderiyoruz. Bizler bu yardımları yaparken dil, din ve ırk ayrımı gözetmiyoruz." dedi.

Suriye'de yaşananların, batılı güçler tarafından oynanan bir oyun olduğunu ifade eden Dündar, zulüm gören Suriyelilere dünyada sahip çıkan tek ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti. Dündar, şair Cengiz Numanoğlu'na ait, "Tüm dünya devletleri olmuş eli kanlı / Bir tek Türkiye kaldı dünyada delikanlı" mısraları okudu.

Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan da, 5 yıldan bu yana yardım organizasyonu düzenlediklerini belirterek, "Suriye'de zulüm altında olan Türkmen kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Suriye'deki Türkmenler için gönderdiğimiz yardım TIR'larının sayısı 250'yi buldu. Suriye'deki saldırı ve çatışma haberleri bugüne kadar Halep ve Şam gibi ülkenin iç bölgelerindeki şehirlerden gelirdi. Ancak son dönemde Türkiye sınırlarında kalan ve Türkmen kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı bölgelere saldırılar düzenleniyor. Son olarak İdlib kentine düzenlenen hava saldırısında onlarca kişi yaşamını yitirdi. Türkmen kardeşlerimizi o bölgeden çıkartarak orayı paylaşmak istiyorlar. İnşallah Rabbim bu emellerine müsaade etmeyecek. Bizde her zaman Türkmen kardeşlerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Suriyeli Türkmenler için 16 Yardım TIR’ı yola çıktı

Suriyeli Türkmenler için 16 Yardım TIR’ı yola çıktı

Suriyeli Türkmenler için 16 Yardım TIR’ı yola çıktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim