• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Sony Computer Entertainment ve Sony Network Entertainment birleşiyor

Sony Computer Entertainment ve Sony Network Entertainment birleşiyor
Sony Computer Entertainment ve Sony Network Entertainment International; donanım, yazılım, içerik ve ağ hizmetleri operasyonları dahil olmak üzere iş birimlerinin güçlerini birleştiren Sony Interactive Entertainment adlı yeni şirketin kuruluşunu duyurdu.

​Merkezi ABD’nin Kaliforniya eyaletinin San Mateo şehrinde olacak olan SIE, 1 Nisan 2016 Cuma gününden itibaren Tokyo ve Londra’da da kilit global ticari operasyonlarını hayata geçirecek.

Sony Computer Entertainment Inc. Başkan ve Global CEO’su ve Sony Corporation’da Ağ Eğlence iş kolundan sorumlu Grup Yöneticisi Andrew House “SIE, PlayStation’un donanım, yazılım, içerik ve ağ operasyonlarının güçlü yönlerini bir araya getirmek suretiyle, PlayStation’ın işlerinin büyümesine daha da fazla ivme kazandırmak gibi net bir hedefe sahip, daha da güçlü bir kuruluş olacak” sözlerini kaydetti.

Kasım 1993’te kurulan SCE, orijinal PlayStation sistemini ilk olarak Aralık 1994’te Japonya’da piyasaya sürerek tamamen yeni bir oyun bazlı eğlence pazarı oluşturdu. O zamandan bu yana, SCE aralarında mevcut PlayStation 4 sisteminin de bulunduğu her nesil ile bilgisayarlı eğlence dünyasında katkı sağlamaya çalıştı.

SIE’nin kurulması ile, her iki şirket donanım, yazılım, içerik ve hızla büyüyen ağ iş kollarındaki kaynaklarını birleştirerek şirketi tüm alanlarda daha yüksek rekabet gücü, sürekli genişleme için konumlandırmış olacak. SIE, PlayStation markası altında tüketicilerin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilecek.

SIE’nin başlıca kurumsal stratejileri, PlayStation kullanıcı bağlılığının korunması ve arttırılması, Ücret Ödeyen Kullanıcı Başına Ortalama Gelir’in arttırılması ve yan gelirlerin yükseltilmesinden oluşuyor. SIE, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilere sağlanan sınıfın en iyisi oyunlar ve ağ hizmetleri etrafında oluşturulan, entegre bir deneyim sunarak, PlayStation işini aktif şekilde genişletmeye devam edecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim