• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Sivas’ta İnsansız Hava Araçları AR-GE atölyesi açıldı

Sivas’ta İnsansız Hava Araçları AR-GE atölyesi açıldı
Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Nuri Demirağ İnsansız Hava Araçları AR-GE Merkezi Atölyesi Açılışı gerçekleştirildi.

Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Nuri Demirağ İnsansız Hava Araçları AR-GE Merkezi Atölyesi Açılışı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl insansız hava aracı (İHA) ile TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde düzenlenen yarışmada 1'incilik ödülünü alan Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İHA atölyesi açıldı. Açılışa Sivas Valisi Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Lisede eğitim gören ve geliştirdikleri İnsansız Hava Aracı (İHA) ile TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde birinci olan öğrencilerin geliştirdiği İHA'ları inceleyen Vali Ayhan, öğrencilerle sohbet ederek bilgi aldı.

"Sivas çok ciddi şekilde bu işi önemsedi"

Açılışta konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas'ın çok ciddi bir şekilde bu işi önemsediğini belirterek, "İsminin de Nuri Demirağ olmasında ayrı bir mana. İsmiyle güzel bir yer olmuş. Nuri Demirağ Türk Sivil Havacılık'ta ismi ve hayalleri olan çok gayretli çalışmaları olup maalesef farklı olaylarla önü kesilen birisidir. Ancak evlatları ve torunları onu hep hayırla yad ediyor ismini atölyeye veriyor onun hayallerini gerçekleştiriyor. Bizim Bilişim Lisemiz de gerçekten çok başarılı bir lise. Bütün liselerimiz çok çok önemli ama burası tematik bir lise olduğu için buranın farklı bir yeri var. Geçen sene Teknofest'te iki projemiz finale kalmıştı ve ödül aldı. Bu sene Teknofest'te 15 proje finale kaldı. Demek ki Sivas çok ciddi şekilde bu işi önemsedi. Çağın ihtiyacına uygun ortamı oluşturduğunuz zaman, gençlerimizin önünü açtığımız zaman, bu tür imkanları sağladığımız zaman başaramayacağımız hiç bir işimizin olmadığı görülmektedir. Bugün bu drone'ların ne kadar önemli olduğunu, önemli vazifeler yürüttüğünü görebiliyoruz. Sivas'ımızda orman varlığı olan bölgelerin kontrollerini drone'lar ile yapıyoruz. Arazi saha taramalarını drone ile yapıyoruz ve çok da faydalılar" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından atölyede eğitim gören öğrenciler, yaptıkları İHA'ların tanıtımını gerçekleştirdi. Ardından öğrenciler drone'larla gösteri uçuşu yaptı.

Sivas’ta İnsansız Hava Araçları AR-GE atölyesi açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim