• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Şehzadeler’in Bayırbucak Kampanyasına Destekler Artarak Devam Ediyor

Şehzadeler’in Bayırbucak Kampanyasına Destekler Artarak Devam Ediyor
Manisa Hemşehri Dernekleri Platformu, Şehzadeler Belediyesinin düzenlemiş olduğu Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasına kayıtsız kalmadı.

Manisa Hemşehri Dernekleri Platformu, Şehzadeler Belediyesinin düzenlemiş olduğu Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasına kayıtsız kalmadı. Platforma bağlı 22 dernek topladıkları yardım malzemelerini Şehzadeler Belediyesine teslim etti. Yapılan yardımların çok anlamlı olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Memleket meselelerine duyarlı olduklarını gösteren tüm dernek başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Şehzadeler Belediyesinin Bayırbucak Türkmenleri ve savaş mağdurları için başlattığı yardım kampanyasında sona yaklaşılırken yardımlar toplu bir şekilde gelmeye devam ediyor. Birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar tarafından büyük destek gören yardım kampanyasına bir destek de 22 hemşehri derneğini bünyesinde barındıran Manisa Hemşehri Dernekleri Platformundan geldi. Platforma bağlı dernekler yaptıkları yardımla 220 battaniye ve gıda malzemesini Şehzadeler Belediyesine teslim etti. Şehzadeler Belediyesi Fen İşleri şantiyesinde yapılan teslim törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Hemşehri Dernekleri Başkanı Platformu dönem sözcüsü ve Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Özdemir ve platform üyesi 22 dernek başkanı katıldı.

Yardım kampanyasına Manisalıların büyük destekler verdiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Manisa Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıkıyor başlıklı yardım kampanyamıza her geçen gün artarak destek devam ediyor. Bugün de Manisa'daki hemşehri derneklerimizin çok değerli başkanları ve dönem başkanı aynı zamanda Şehzadeler Belediye meclis üyemiz Sayın İsa Özdemir ile birlikte Manisa'da bulunan hemşehri derneklerimizin kampanyamıza sağladıkları destekleri görüyoruz. Ben tüm hemşehri derneklerimizin başkanları yöneticilerine üyelerine destek veren gönüldaşlarına yürekten teşekkür ediyorum. Manisa ne kadar hayırsever olduğunu bu kampanyada göstermiştir. Birçok kurum kuruluş ve şahıslar gün geçtikçe kampanyamıza destek veriyorlar. 14 Ocak kampanyamız için son gündür inşallah 15 Ocak Cuma günüde TIR'larımızı Manisa'dan Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize ulaştırmak üzere yolcu edeceğiz. Bilindiği gibi bu yardım kampanyamızı AFAD İl Müdürlüğü Saruhanbey İlim Kültür Vakfı ve İlim Yayma Cemiyetiyle birlikte düzenledik. Sivil toplum kuruluşları ve kurumlarımızın da destekleri var. Ama bugünkü destekte bana göre çok anlamlıdır. Bu gün burada bulunan hemşehri derneklerimiz memleket meselelerine ne kadar duyarlı olduklarını, zorda kalan darda kalan kardeşlerimize ne kadar sahip çıktıklarını gösterdiler. Burada ağırlıklı battaniye olmak üzere gıda malzemeleri türünde oradaki kardeşlerimizin ihtiyacı olan emtialar var. Bilindiği gibi bir vahşet var Bayırbucak'ta kardeşlerimize karşı gerek katil Esad tarafından gerekse Rusya tarafından katliam girişimleri yapılıyor. Bizde kardeşlerimizin yaralarını sarmak için çaba ve gayret sarfediyoruz. İnşallah zulümlerin savaşların olmadığı günlere kavuşuruz temennisinde bulunuyorum. Bu destekleri sebebiyle de tüm hemşehri dernekleri başkanlarımıza ve dönem sözcüsü değerli arkadaşımız İsa Özdemir'e çok teşekkür ediyor Allah hepinizden razı olsun diyorum." dedi.

"YARDIM KAMPANYASI BİZLERİ MUTLU ETMİŞTİR"

Şehzadeler Belediyesinin Bayırbucak Türkmenleri için başlatmış olduğu yardım kampanyası nedeni ile büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Manisa Hemşehri Dernekleri Platformu dönem sözcüsü ve Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Özdemir, "Şehzadeler belediyesinin düzenlemiş olduğu Bayırbucak Türkmenlerine destek kampanyası bizi mutlu etmiştir. Hemşehri dernekleri platformu olarak ta bizde bu yardıma katkıda bulunmak istedik. Bütün dernek başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum yardımlar inşallah ulaşır. Bizde oradaki insanlarımızın yarasını bir nebze sarmış oluruz, destekte bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şehzadeler’in Bayırbucak Kampanyasına Destekler Artarak Devam Ediyor

Şehzadeler’in Bayırbucak Kampanyasına Destekler Artarak Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim