• BIST 10106.72
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Şehit Emniyet Müdürünün Ailesine Devlet Övünç Madalyası

Şehit Emniyet Müdürünün Ailesine Devlet Övünç Madalyası
Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği bir operasyon sırasında kalp krizi geçirip hayatını kaybeden 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan'ın...

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği bir operasyon sırasında kalp krizi geçirip hayatını kaybeden 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan'ın ailesine Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı'nın tevcihi ile devlet övünç madalyası verildi.

Devlet Övünç Madalyası takdim törenleri Türkiye'nin 55 ilinde eş zamanlı olarak yapıldı. Edirne'de "Devlet Övünç Madalyası" almasına karar verilen Şehit 2. Sınıf Emniyet Müdürü Erhan Nezihi Turan'ın ailesi madalyasını Vali Vekili Beyazıt Tanç'ın elinden aldı.

Devlet övünç madalyası şehidin ailesine Edirne Valiliği'nde düzenlenen törenle verildi. Törene Vali Vekili Beyazıt Tanç, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Kamuran Ersan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ile şehidin eşi ve çocukları katıldı.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Şehit Erhan Nezihi Turan ile çok güzel anıları olduğunu ve beraber çalışmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Tanç, "Böylesine görev yapan kamu görevlilerinin anıları mutlaka ailelerinde yaşıyor ama bu anılarını sürekli kılmak adına bu anılarının sürekli yaşatılması adına "Devlet Övünç Madalyası" ile de taltif edilmesi de anın devletimiz nezdinde de ülkemiz nezdinde de anısının yaşayacağını çok önemli bir işaretidir veriliyor. Şehidimizi şahsen tanıma fırsatım oldu. Çok kısa sürede kaybettik aslında çok yararlı hizmetler yapacağından emindim. Çünkü hem beyefendiliği ile hem görev anlayışıyla kişilerle halkla kurduğu ilişki ile gerçekten özenilecek, imrenilecek bir arkadaşımızdı. Dediğim gibi çok kısa sürede çok iyi izlenimler bıraktı. Ama 14 Mayıs 2014'te talihsiz bir şekilde kendisini kaybettik. Görevi başında şehit oldu. Buradan uğurladık. O günü de çok iyi hatırlıyorum. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Ailesi adına "Övünç Madalyası'nı Vali Vekili Tanç'ın elinden şehidin kızı Katre Çağla Turan aldı.

Yurt içinde veya yurt dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakârlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve şehit olan kişilerin mirasçılarına verilen Devlet Övünç Madalyası, ilgili bakanın teklifi, Bakanlar Kurulunun onayı ve Cumhurbaşkanının tevcihi ile veriliyor.

Şehit Emniyet Müdürünün Ailesine Devlet Övünç Madalyası

Şehit Emniyet Müdürünün Ailesine Devlet Övünç Madalyası

Şehit Emniyet Müdürünün Ailesine Devlet Övünç Madalyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim