• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C

SASKİ Ve Sakarya Üniversite’nden Ortak Çalışma

SASKİ Ve Sakarya Üniversite’nden Ortak Çalışma
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ bürokratları Sakarya Üniversite'nin stratejik planlama ve kalite başlıklarındaki çalışmaları hakkında ayrıntılı...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ bürokratları Sakarya Üniversite'nin stratejik planlama ve kalite başlıklarındaki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgilendirildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda SAÜ'nün dünya ölçeğinde adını duyuran çalışmalarına değindi. Programda SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, daire başkanları ve şube müdürleri de hazır bulundu.

ÖNEMLİ BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Programın açılış konuşmasını yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Bugün Sakarya Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ı kurumumuzda ağırlıyoruz. Bilindiği üzere, Sakarya Üniversitesi gurur duyduğumuz Avrupa Mükemmellik Ödülü'nü (EFQM) aldı. Baktığımız zaman EFQM Mükemmellik Ödülü kamu kuruluşlarının örnek alabileceği önemli bir başarıdır. Bu başarı hikayesi hocamızın önderliğinde gelişti. Biz de bir kamu kurumu olarak hocamızın deneyim ve tecrübelerinden faydalanalım istedik. Katılımlarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİYLE SAKARYA KAZANACAK

Büyükşehir ve SASKİ bürokratlarına Sakarya Üniversitesi'nin çalışmaları ile ilgili sunum yapan Rektör Muzaffer Elmas, "Şehrimizin gelecek vizyonu konusunda tecrübe ve deneyimleri paylaşmak bizler için çok önemli. Kurumlar birbirini tam anlamıyla tanıdıkça işbirliği alanı daha da genişleyecektir" dedi. Elmas ayrıca meslek alanlarına uygun bireylerin yetiştirilmesi için üniversite olarak azami bir çaba ortaya koyduklarına vurgu yaptı. Rüstem Keleş ise, "Bir kamu kurumu olarak hocamızın deneyim ve tecrübelerinden faydalanalım istedik" dedi.

MESLEK ALANLARINA UYGUN BİREYLER

Meslek alanlarına uygun bireyler yetiştirmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Elmas, "Yüksek öğretim için en büyük gerçekler iş dünyası ve ekonomik baskı ile dijital dünyadır. Bu iki parametreden dolayı üniversitelerin kendisini geliştirmesi, değiştirmesi gerekir. Baktığımız zaman işverenler mezun olan öğrencilerden daha fazla yetkinlik bekliyor. Okunulan bölümlerin dışında çok iyi bir iletişim becerisi, liderlik, proje yönetme becerisi gibi kabiliyetler dikkate alınıyor. Bu bakımdan değişime ayak uydurmanın en önemli yolu meslek alanlarına uygun bireyler yetiştirmektir" şeklinde konuştu.

"BU BİZİM İÇİN BİR BAŞLANGIÇ"

Yaptıkları çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ile paylaştıklarını belirten Elmas, "Önümüzdeki süreçte bizde şehrimizin önde gelen kurumlarını senatomuzda ağırlamak istiyoruz. Şehrimizin gelecek vizyonu konusunda tecrübe ve deneyimleri paylaşmak bizler için önemli. Kurumlar birbirini tam anlamıyla tanıdıkça işbirliği alanı daha da genişleyecektir. İnşallah bu toplantımızı bir anlamda başlangıç olarak nitelendirebiliriz" ifadelerini kullandı.

SASKİ Ve Sakarya Üniversite’nden Ortak Çalışma

SASKİ Ve Sakarya Üniversite’nden Ortak Çalışma

SASKİ Ve Sakarya Üniversite’nden Ortak Çalışma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim