• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Sanat, Gündelik Hayata Taşındı

Sanat, Gündelik Hayata Taşındı
Sanatçı İpek Öztürk, sanatın gündelik hayatta ulaşılabilirliğini artırmak için resimlerini bir kafede sergilemeye başladı.

Sanatçı İpek Öztürk, sanatın gündelik hayatta ulaşılabilirliğini artırmak için resimlerini bir kafede sergilemeye başladı. 3 Nisan'a kadar sergilenecek 42 eser, sanatı gündelik hayata taşıyacak.

Sanatçı İpek Öztürk ile Tetimatı isimli kafenin kurucusu Cüneyt Şenpazar, sanatın gündelik hayatta ulaşılabilirliğini artırmak için bir projeye imza attı. Proje kapsamında 13 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Öztürk'ün ellerinden çıkan 42 eser, kafede sergilenecek ve sanat gündelik hayatla iç içe geçecek. Sergisi hakkında konuşan Öztürk, "Hayatta kalmak için yaptığımız ya da yapmamız gereken yemek yeme aktivitesini kimler sevmeyerek yapıyor ki? Bu zaruri ihtiyaç, ihtiyaç olmaktan çıkıp bir seçim ve haz alma duygusuna bürünmüyor mu? Bu haz alma duygusunu estetikten alınan hazla birleştirme noktasında güzel mekanlar ortaya çıkıyor. Bir de bu güzel mekana sanat eserleri eşlik ederse tam tadında oluyor. Cüneyt Şenpazar ile 22 günlük sanat-iş birliğimiz, sanatla insanı gündelik hayatta buluşturma arzularından doğdu. Sergimi, 3 Nisan'a kadar Tetimatı'da ziyaret edebilirsiniz" dedi.

İPEK ÖZTÜRK

1987 yılında Karadeniz Ereğli'de doğan Öztürk, orta öğrenimini Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 2010 yılında Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden mezun olan sanatçı, üniversite öğrenimi boyunca tasarım ağırlıklı çalışmalara önem verdi. Hollanda Wageningen Üniversitesi'nde kentsel tasarım dersleri alan Öztürk, 2014 yılında Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde İşletme Yöneticiliği Yüksek Lisansını (MBA) tamamladı. Resim hayatına 13 yaşındayken Karadenizli ressam Mehmet Ali Özbaşakçı'dan aldığı desen dersleriyle başlayan Öztürk, yıllar içerisinde İzmir Resim Heykel Müzesi ve çeşitli atölyelerden aldığı sanat dersleriyle resme olan merakını pekiştirdi. Sanatçı Ayten Güreşçi'den sulu boya dersleri alan ve Sanat Eğitimcisi Oğuz Demir'in teorik ve uygulamalı sanat derslerine katılan genç sanatçı, şu ana kadar dört kişisel sergi açtı ve 30'dan fazla karma ve yarışmalı sergiye katıldı. Hollanda Arnhem'de müzayedeli sergide resimleri yer alan Öztürk, Türkiye İş Kurumu'nda İş ve Meslek Danışmanı olarak çalışıyor ve İzmir'deki atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

Sanat, Gündelik Hayata Taşındı

Sanat, Gündelik Hayata Taşındı

Sanat, Gündelik Hayata Taşındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim