• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Samikad’dan Genç’e Ziyaret

Samikad’dan Genç’e Ziyaret
Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) Başkanı Münevver Uğurlu ve yönetim kurulu üyeleri, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i kahvaltıda ağırladı.

Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) Başkanı Münevver Uğurlu ve yönetim kurulu üyeleri, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i kahvaltıda ağırladı.

Samimi bir havada gerçekleşen kahvaltı programında iş kadınları ile sohbet eden Başkan Osman Genç, toplumun en değerli varlıkları olan kadınların sosyalleşmeleri, toplumsal dinamiklere ayak uydurmaları ve kültürel zenginliklerini artırmaları için onlara özel hizmetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

"KADINI EĞİTMEK, MİLLETİ EĞİTMEKTİR"

Kadının doğası gereği üretken ve emekçi olduğuna vurgu yapan Genç, "Biz şuna inanıyoruz, toplumun temeli aile, ailenin temeli de kadındır. "Cennet annelerin ayakları altındadır" buyruğuna yürekten inanan bir milletiz. Kadını her zaman ve zeminde, baş tacı eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Yeryüzündeki her şey, kadının dokunması ile güzelleşir ve anlam bulur. Dünyada kralları, Cumhurbaşkanlarını, başbakanları anneler yetiştiriyor. Dolayısıyla bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir" dedi.

10 BİN KADINA SERTİFİKA VERİLDİ

Kadınlara yönelik en fazla yatırım yapan belediye olduklarına da işaret eden Başkan Genç, "8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile kadınlarımız eğitimden sağlığa, spordan psikolojik danışmanlık ve meslek edindirme kurslarına kadar birçok hizmetten faydalanıyor. İlçemizin dört bir yanına Hanım Konakları yapıyoruz. Aile Okulları ile bizzat Aile Okulu'nun Gönüllü Başkanlığı'nı yapan eşim Nimet Hanım ilgilenmektedir. Ayrıca Belediyemizde Aile Birimi kurduk. Bugüne kadar 10 bine yakın bayana sertifika verdik. Kadınlarımızın geleceği, refahı, mutluluğu ve psikolojik olarak sağlıklı olmaları için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

"ŞEHİRLERİ YEREL YÖNETİMLER KALKINDIRIR"

Ö zel sektörü desteklediklerini ifade eden Genç, "İş adamlarımız ve iş kadınlarımız şehrimizin gelişmesi adına çok önemli bir hizmeti yerine getirmektedir. Sizler bu şehrin kalbisiniz. İş adamı ve işkadınlarının güçlü olmadığı bir şehrin gelişmesinden söz edilemez. Şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. 3. bin yılın başında olduğumuz bu çağda dünyayla rekabet edebilmemiz için inovasyon çok önemlidir. Bu nedenle gençlerimiz için Proje Geliştirme Birimi oluşturduk. Canik Belediyesi ayrıca Karadeniz'de ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi'ne sahip ilk ve tek belediyedir" şeklinde konuştu.

"KADINLAR HAKETTİĞİ YERDE DEĞİL"

Kahvaltıya katılımından dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür eden SAMİKAD Başkanı Münevver Uğurlu da, toplum olarak kadının ekonomide, siyasette, sosyal yaşamda istenilen yerde olmadığına dikkat çekti. Uğurlu, şunları söyledi: "SAMİKAD olarak amacımız kadınları daha güçlü ve her alanda hak ettiği yerde olmasını sağlamaktır. Bu konuda Başkanımız Osman Genç'in biz kadınlara yönelik çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Canik'te kadınlara yönelik yapılan yatırımlar bizleri memnun etmektedir. Bu nedenle Başkanımız Osman Genç'e teşekkür ediyoruz."

Kahvaltının sonunda Başkan Osman Genç'e perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye ederken, Uğurlu da Genç'e derneğin çalışmalarını anlatan kitaplar verdi.

Samikad’dan Genç’e Ziyaret

Samikad’dan Genç’e Ziyaret

Samikad’dan Genç’e Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim