• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Salihli TSO’da Enerji Verimliliği Eğitimi Verildi

Salihli TSO’da Enerji Verimliliği Eğitimi Verildi
Salihli Belediyesi ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Binalarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi kapsamında Diyalog Başlangıç...

Salihli Belediyesi ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Binalarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi kapsamında Diyalog Başlangıç Eğitimi gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı "IPA" kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ana faydalanıcı olduğu "Binalarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi" kapsamında Salihli Belediyesi ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Sardes Konferans Salonu'nda eğitim düzenlendi. Toplantıya Salihli Belediyesi İmar İşleri Müdürü İsmail Hakkı Arslan, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Başkan Yardımcısı Taner Kalay, Salihli TSO üyeleri ve belediye yetkilileri katıldı. Salihli'de iş yapan mimar, mühendis ve müteahhitlerin farkındalıklarını artırmayı amaçlayan eğitimin açış konuşmasını Salihli Belediyesi Makine Mühendisi Erdem Eren yaptı. Bir elektronik firması yetkilisi Mustafa Gürsoy, giderek daha fazla önem kazanan enerji verimliliği konusunda şu bilgileri verdi: "Türkiye'de ekonomik kazanç sağlamak, iklim değişikliğine ve enerji tedarik güvenliğine olumlu katkı yapmak için enerji verimliliğinin arttırılması kaçınılmazdır. Türkiye'deki mevcut binalarda enerji verimliliği mevzuatının boşlukları ve gereklilikleri ile yeni ve mevcut binaların kurumsal çerçevesinin belirlenmesi gerekir. Bunların Avrupa politika ve direktifleri ile uyumlu hale getirilmesi, mevcut durumun kurumsal analiz ve değerlendirilmesinin yapılarak, binalarda enerji performansı için sistem ve araçlar ile kurumsal kapasitenin geliştirilmesi gerekir. Binalarda enerji performansı uygulanması için politika ve mevzuat çerçevesi geliştirilmesi, bina tipolojilerinin analizinin yapılması, merkez ve yerel düzeyde yeni ve eski binalarda enerji verimliliği ile ilgili farkındalık ve bilgi birikimi artırılmalıdır"

Eğitimin sonunda yerel düzeyde binalarda enerji verimliliğinin arttırılması için yapılması gerekenler, engeller, yasal mevzuat gereklilikleri hakkında katılımcıların görüşleri alındı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim