Diyetisyen Şeyma Yılmaz, salatalığın kilo kontrolü için hazırlanan diyetlerde sınırsız tüketime sahip olduğunu ve acıkınca iyi bir seçenek olacağını söylüyor.
Salatalığı lif içeriğinin azalmaması için kabuklu tüketmeyi öneren Yılmaz, yoğurdun da aynı etkiye sahip olduğunu belirtiyor ve ekliyor:
"Yoğurt, ekmekle birlikte memleketimiz hanelerinin demirbaşı durumunda bir besin olup göbek yağlarını eritmekte 10 kaplan gücündedir."
Yılmaz'a göre önemli olan yağ yakarken kas kitlesini de korumak olduğundan yoğurt yüksek kalsiyum içeriğiyle hücrede yağ yakma metabolizmasını artırırken yüksek protein içeriğiyle ise kas kitlesini koruyor.
Yılmaz, "Yapılan çalışmalarda her gün yoğurt tüketenlerin tüketmeyenlere göre daha fazla kilo verdikleri ve bel çevresindeki yağların daha fazla azaldığı görülmüştür.
Aynı zamanda yoğurt yağ yakma metabolizmasında etkili olan konjuge linoleik asit içermektedir (CLA). Hem kaloriyi düşürüp kilo kontrolü sağlamada hem de yağ yakmada oldukça etkili bu yağ asitinden faydalanabilmek için yarım yağlı yoğurt tüketilebilir" diyor.