• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Pınarbaşı Da Halk Aşıkları Şöleni

Pınarbaşı Da Halk Aşıkları Şöleni
Kayseri valiliği, Pınarbaşı belediyesi ve Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği nin ortaklaşa düzenlediği 3.Uluslararası halk âşıkları şöleni Kayserinin...

Kayseri valiliği, Pınarbaşı belediyesi ve Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği nin ortaklaşa düzenlediği 3.Uluslararası halk âşıkları şöleni Kayserinin Pınarbaşı ilçesinde düzenlendi.

25 ve 26 Aralık tarihlerinde Pınarbaşı Belediye Düğün salonunda 2 gün devam eden şenliklere, Pınarbaşı Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik ve Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş başta olmak üzere çok sayıda kurum ve dernek temsilcileri katıldı. Pınarbaşı halkının da yoğun ilgi gösterdiği geceye Kayseri Valisi ve Milletvekili Yusuf Halaçoğlu mesaj gönderdi. Halk şöleni TV1 Kayseri televizyon kanalından canlı olarak yayınlandı.

Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, İran ve Yunanistan ülkelerinden ozanların katıldığı geceye Türkiye'nin değişik illerinden toplam 59 âşık, ozan ve şair katıldı. Kayseri Valisine ve Halk ozanları dernek başkanına sonsuz teşekkürlerini ileten Başkan ATAŞ gece de yaptığı konuşmasında, " Böyle anlamlı bir şölene ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu şekilde sosyal öneme sahip projeleri, asli görevlerimizden asla ayırmadık her zaman en önde olmaya çalıştık. Şahsım ve kurumum böyle anlamlı organizasyonlara her zaman destek verecektir. Görmekteyiz ki bugün aramızda Türkiye'nin doğusundan, batısından, güneyinden, kuzeyinden her bölgesinden çok önemli değerlerimiz bulunmakta. Bizler bir bütünün ayrılmaz parçalarıyız. Et, tırnak gibiyiz. Bizleri ayrıştırmaya çalışanların karşısına, böyle organizasyonlarla ve ortak değerlerimizle dimdik çıkacağız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu tür şenlikleri daha fazla düzenlemeye gayret edeceğiz. Bizleri yalnız bırakmayan Pınarbaşılı hemşerilerime de teşekkürlerimi iletiyorum. Her organizasyonda olduğu gibi bugün de hepsi yanımızda. Şölenimize katılan her biri, birbirinden önemi olan misafirlerimize selam ve saygılarımı gönderiyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum'dedi.

Katılımcılar gördükleri ilgiden ve konukseverliğinden dolayı Pınarbaşı Kaymakamı ve Pınarbaşı Belediye başkanına teşekkürlerini ilettiler.Katılımcılara hediye ve plaketleri sunulduktan sonra şölen son buldu.

Pınarbaşı Da Halk Aşıkları Şöleni

Pınarbaşı Da Halk Aşıkları Şöleni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim