• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Palandöken Belediyesi, Kar Mücadelesinde Hiç Bir Fedakârlıktan Kaçınmıyor

Palandöken Belediyesi, Kar Mücadelesinde Hiç Bir Fedakârlıktan Kaçınmıyor
Palandöken Belediyesi, İlçeye ilk karın düştüğü 10 Kasım Salı günüden bu yana ilçede yürütülen karla mücadele çalışmaların da hiçbir fedakârlıktan...

Palandöken Belediyesi, İlçeye ilk karın düştüğü 10 Kasım Salı günüden bu yana ilçede yürütülen karla mücadele çalışmaların da hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Bütçemizin önemli bir bölümünü karla mücadele çalışmaları için harcıyoruz.

Bizim bir tek amacımız var, o da olumsuz kış koşullarını vatandaşımızdan oldukça uzakta tutmak" dedi. Palandöken Belediyesi, Kasım ayından bu yana devam eden karla mücadele çalışmalarının mali bilançosunu bir hayli fazla olduğunu belirti. Karla mücadele çalışmalarını vardiyalı biçimde yürüten Belediye 155 personel ve piyasadan kiralananlar da dahil olmak üzere toplam 20 iş makinası 30 kamyonla gece-gündüz mesai yaptığı ilçede, kaynak kullanımı ise milyonları aştı. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, kış mevsiminin henüz ortalanmış olmasına rağmen karla mücadele için yapılan harcamanın çok ciddi maliyetleri bulduğunu açıkladı. Başkan Bulutlar, söz konusu tutarın içerisinde vardiyalı biçimde çalışan işçilerin mesaisinden, iş makinası, akaryakıt, cüruf ve tuz giderine varıncaya kadar çok sayıda maliyet kalemi bulunduğunu ifade etti.

BAŞKAN BULUTLAR: KAYNAKLARI VERİMLİ KULLANIYORUZ

Geçtiğimiz yıllara oranla yağış miktarında bu yıl artış olduğunu ve bu durumun da doğrudan bir maliyet çıkardığının altını çizen Başkan Bulutlar, Doğu'daki belediyelerin tamamının bu mücadelenin içerisinde olduğuna dikkati çekti. Başkan Bulutlar, "Erzurum'da hemen her kış mevsiminde bütçemizin önemli bir kısmını karla mücadele çalışmaları için kullanıyoruz. Bu süreçte kuşkusuz bize düşen en büyük sorumluluk; bir yandan hizmet verimliliğini artırmak, diğer yandan da maliyet dengesini çok iyi kurabilmektir. Palandöken Belediyesi olarak biz bunu başarmış durumdayız. Kaynaklarımızı verimli kullandığımız için hizmet üretim sürecinde en küçük bir aksaklıkla bile karşılaşmıyoruz. Dolayısıyla ilçe sakinlerimizi kış mevsiminin olumsuz koşullarından uzak tutmakla kalmıyor, aynı zamanda Palandöken'e yönelik proje ve yatırımlarımıza da her sezon yenilerini ekliyoruz" ifadelerini kullandı. Başkan Bulutlar, karla mücadele çalışmalarının hız kaybetmeden devam edeceğini vurgulayarak, "Bizim bir tek amacımız var, o da ilçemizin yaşana bilirlik ve memnuniyet standardını en yüksekte tutmak. Bunun için de tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız" diye konuştu.

Palandöken Belediyesi, Kar Mücadelesinde Hiç Bir Fedakârlıktan Kaçınmıyor

Palandöken Belediyesi, Kar Mücadelesinde Hiç Bir Fedakârlıktan Kaçınmıyor

Palandöken Belediyesi, Kar Mücadelesinde Hiç Bir Fedakârlıktan Kaçınmıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim