• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

'Osmaniye Millî Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali' yapılıyor

'Osmaniye Millî Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali' yapılıyor
Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Osmaniye Millî Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivalini 22-23-24 Nisan tarihlerinde Osmaniye Belediyesi'nin...

Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Osmaniye Millî Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivalini 22-23-24 Nisan tarihlerinde Osmaniye Belediyesi'nin girişindeki ön bahçede yapılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılacak festivalin açılış töreni ise 22 Nisan Cuma günü saat 14.00'de yapılacağı kaydedildi. Osmaniye'de yaşanmış, unutulmaya başlamış nice çocuk oyunlarının oynanacağı festival kapsamında gıç gıçtan çelik çomağa, kiriştek çevirmeden çember çevirmeye, gülleden kâğıttan uçak yapıp uçurmaya kadar unutulmaya yüz tutmuş nice çocuk oyunları oynanacak ve öğretilecek. Yarışmalara katılan çocuklara sürpriz hediyeler verilecek.

BAŞKAN KARA: BU ETKİNLİĞE KATILMAK BİR KÜLTÜR HİZMEDİ

Tüm çocukları ve hatta büyükleri bu oyunları oynamaya davet eden Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, etkinliğe katılmanın bir kültür hizmeti olduğuna inandığını ifade edip şunları söyledi: "Millî çocuk oyunlarımız Türk Milletinin binlerce yıllık karakterinin örüldüğü; arkadaşlığın, paylaşmanın, yardımlaşmanın, bencillikten uzaklaşarak takım ruhunun oluşturulduğu kabiliyetlerin geliştirildiği oyunlardır. El becerilerimiz, zamanında ve doğru karar verebilme özelliğimiz, liderlik vasıflarımız, adalet duygularımız hep bu oyunlarla ortaya çıkmış ve gelişmiştir."

FESTİVAL KONFERANSI

Osmaniye Millî Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali kapsamında 22 Nisan Cuma günü saat 18.00'de Belediye Nikah Salonunda Osman Gazi Üniversitesi öğretim üyesi ve Türk Dünyası Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Kurultayı Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr. Yalçın Bay'ın konuşmacı olarak katılacağı Milli Kimliğin İnşasında Türk Dünyası Çocuk Oyunları ve Oyuncakları isimli konferans düzenlenecek.

FESTİVAL PANELİ

Ayrıca festival kapsamında 23 Nisan Cumartesi günü saat 15.00'de Belediye Nikâh Salonunda konuşmacı olarak TSF Disiplin Kurulu Başkanı Tahsin Aktar, Araştırmacı Yazar TRT Yapımcısı Arslan Küçükyıldız, Tarihçi Yazar Satranç Antrenörü Reşat Gürel ve TSF İl Temsilcisi Bekir Pak'ın konuşmacı olarak katılacakları Satranç ve Eğitiminden Millî Çocuk Oyunları Dersine Doğru Kararlı Adımlar(Köçürme - Göçme Yalak – Mangala) isimli panel düzenlenecek.

ANADOLU'DA YAŞAM KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ

Festivalin açılış programında Mutlu Şehir Osmaniye Fotoğraf Yarışmasında dereceye girecek fotoğraf sanatçılarının ödülleri verilecek ve çocuk oyunları ile Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki usta fotoğrafçıların çektiği Anadolu Fotoğraf Derneği'nin hazırladığı Anadolu'da Yaşam Karma Fotoğraf Sergisi açılacak.

FOTOĞRAF MARATONU

Osmaniye Millî Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali 24 Nisan Pazar günü düzenlenecek fotoğraf maratonu ile son bulacak. Sabah saatlerinde Dede Korkut İlköğretim Okulunda yapılacak çeşitli çocuk oyunları ile başlayacak maraton Zorkun'a kadar devam edecek çeşitli noktalara yapılacak ziyaretlerle tamamlanacak.Cihan

'Osmaniye Millî Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali' yapılıyor

'Osmaniye Millî Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali' yapılıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim