• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C

Organik Tarım Manisa (Otama) Projesi Değerlendirildi

Organik Tarım Manisa (Otama) Projesi Değerlendirildi
Manisa'da yaygınlaştırılması için bir yıldır sürdürülen çalışmalar ile Organik Tarım Manisa (OTAMA) Projesinde önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar...

Manisa'da yaygınlaştırılması için bir yıldır sürdürülen çalışmalar ile Organik Tarım Manisa (OTAMA) Projesinde önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Başkanlığında yapılan toplantıda gözden geçirildi. Toplantıda ayrıca 10-13 Şubat 2016 tarihlerinde Almanya'nın Nurnberg şehrinde yapılan ve Manisa'nın ilk kez katıldığı dünyanın en büyük organik tarım fuarı olan BIOFACH 2016 Fuarında elde edilen sonuçlar değerlendirildi.

Manisa Valiliği Brifing Salonunda yapılan toplantıya Vali Erdoğan Bektaş, OTAMA Projesinden sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ile projede görevli ürün koordinatörleri katıldı.

Toplantı öncesi bilgi veren Vali Erdoğan Bektaş, organik tarımın Manisa'da yaygınlaştırılması için organik tarım ekibinin yoğun çaba harcadığını, Manisa olarak 10-13 Şubat 2016 tarihleri arasında Almanya'nın Nurnberg şehrinde düzenlenen BIOFACH 2016 Fuarına katıldıklarını belirterek, "Toplantımızda hem bir yıllık çalışmalarımızı gözden geçireceğiz, hem fuar izlenimlerini alacağız, fuar sonuçlarını değerlendireceğiz, hem de önümüzdeki dönem Manisa'da kısa adı (OTAMA) Organik Tarım Manisa projemizin şekillenmesi için gerekli konuları tartışacağız, kararları alacağız" dedi.

Toplantıda, BIOFACH 2016 Fuarının katılımcı firmalar açısından yararlı olduğu, önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla fuarda yer alınmasının yararlı olacağı, Orta Doğu pazarında yer almak için Dubai'de düzenlenen fuara katılma konusunun değerlendirilmesi gerektiği, organik tarım çalışmalarının hız kazandığı Manisa'da da organik tarım fuarı düzenlenmesinin değerlendirilmesi, ayrıca ilimizde üretilen organik ürünlerin perakende satışı için çalışma yürütülmesi, organik tarımla ilgili uygulamada tespit edilen bazı sıkıntıların çözümü için öneriler hazırlanarak önümüzdeki günlerde Vali Bektaş başkanlığında bir heyetin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile görüşmesi konularında değerlendirmeler yapıldı.

ORGANİK TARIM ALANI GENİŞLİYOR

Vali Erdoğan Bektaş öncülüğünde bir yıl önce başlatılan Manisa'da organik tarımı geliştirme çalışmaları ile organik tarım yapılan alanda bir yılda 66236 da. artış sağlanarak büyük bölümü üzüm ve zeytin olmak üzere organik tarım üretimi 203236 da. alana ulaşmış bulunuyor. Organik Tarım Manisa Projesini daha geniş kesimlere ulaştırabilmek ve proje hakkında bilgilendirmek için hizmete sunulan http://www.manisaorganiktarim.gov.tr/ adresli web sitesinden proje hakkında üretici ve tüketiciler detaylı bilgiye ulaşabilecekler.

Manisa Valiliği Organik Tarım Manisa (OTAMA) projesini, 10-13 Şubat 2016 tarihlerinde Almanya'nın Nurnberg şehrinde dünyanın en büyük organik gıda fuarı olan BIOFACH2016 ile dünyaya tanıttı. İlimiz adına önemli olan bu organik tarım fuar organizasyonunda Valiliğimiz Ege İhracatçılar Birliğinin Milli Katılım organizasyonu içerisinde yer alarak stant açtı. Bu standın açılmasında Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Acar Tarım, Aydınlar Madencilik, Dorado madencilik, İlhan SARI Organik Zeytin Çiftliği, Özgür Tarım, Tuğrul Tarım, Zer Gıda ve Zertum Doğal Zeytin işletmeleri önemli destek sağladı ve bu firmalar organik ürünlerini fuarda sergiledi. Biofach 2016 Organik fuarında 132 ülkeden 2544 firma/katılımcı yer aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim