• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Oka 2016 Yılı Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Oka 2016 Yılı Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı Yapıldı
OKA Yönetim Kurulu Başkanı Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Ajansımızın kurulduğu günden bugüne mali destek programları kapsamında 367 projeye...

OKA Yönetim Kurulu Başkanı Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Ajansımızın kurulduğu günden bugüne mali destek programları kapsamında 367 projeye yaklaşık 85 milyon TL hibe desteği sağlanmıştır" dedi.

Amasya Üniversitesi'nde düzenlenen OKA 2016 Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Vali Çomaktekin, "Faydalanıcıların da sağladığı eş finansmanda dikkate alındığında 2009 yılından bu yana uygulanan projelerle yaklaşık 190 Milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirilmiştir. Ajans sağladığı mali desteklerle bölgede ekonomik, sosyal ve mekansal kalkınmayı desteklerken kurumsal kapasitenin gelişmesine ve kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesine de katkı vermektedir" diye konuştu.

2016 yılı teklif çağrısı kapsamında toplamda 19 Milyon TL kaynak tahsis edilen Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı" ve "Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı'nın kamuoyuna duyurulduğuna değinen İbrahim Halil Çomaktekin, "İlk olarak "Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı'nın amacı TR83 Bölgesi'nin kalkınma potansiyelini harekete geçirerek yerel yönetimlerin güçlendirilmesine, kentsel dokuların korunması, geliştirilmesi ve restorasyonu ile turizme yönelik kentsel altyapının iyileştirilmesine katkı sağlamaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının uygun başvuru sahibi olabileceği toplamda 18 Milyon TL bütçe tahsisi yapılan program kapsamında verilecek destek tutarları asgari 100 bin TL, azami 1 milyon TL olacaktır. İkinci olarak "Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı'nın amacı bölgemizdeki sivil toplumun geliştirilmesi stratejisi ve eylem planı ışığında sivil toplum kuruluşlarının harekete geçirilerek TR83 Bölgesi'nde sosyal kalkınma çalışmalarının hızlandırılması ve toplumun tüm bireylerinin sosyal refahlarının artırılmasıdır. Bölgemizde faaliyet gösteren dernek, vakıf ve kar amacı gütmeyen kooperatiflerin uygun başvuru sahibi olabileceği toplamda 1 milyon TL bütçe tahsisi yapılan program kapsamında verilecek destek tutarları asgari 25 bin TL, azami 75 bin TL olacaktır. Her iki programımız için de KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) üzerinden son başvuru tarihi 11 Mart 2016 Cuma Saat: 23.50 olup, proje dosyalarının son teslim tarihi 18 Mart 2016 Cuma saat 17.00'dır. 2016 yılı teklif çağrısının ve ajans çalışmalarının bölgemizde faydalı sonuçlara ve hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Çomaktekin şöyle devam etti: "Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, bölgesel kalkınmaya yönelik planlama ve uygulama faaliyetlerini, hızlı, sağlıklı, sürekli ve sürdürülebilir bir kalkınma hareketini yerel ve bölgesel aktörlerin etkin olduğu katılımcı bir anlayışla yürütmek üzere hem yerel aktörler ile merkezin işbirliğini geliştirmeyi ve hem de bölge illeri olan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ın ulusal ve uluslararası ölçekte rekabet üstünlüklerini artırmayı hedeflemektedir. Bunun yanında uluslar arası ölçekte gelişmeler yakından takip edilerek bölgenin katma değer üretme kapasitesini artırmak adına uluslararası arenada çalışmalar yoğunlaştırılmakta, işbirlikleri ile yenilikleri yakalamaya çalışılmaktadır."

OKA Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Güler'in 2016 yılı teklif çağrısının detaylarına ilişkin bir sunum yaptığı toplantıya ayrıca Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, OK Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş ve diğer yetkililer ile STK temsilcileri katıldı.

Oka 2016 Yılı Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Oka 2016 Yılı Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim