• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Öğrencilere ’Mesleki Eğitimde Kariyer Günleri’ Konulu Seminer

Öğrencilere ’Mesleki Eğitimde Kariyer Günleri’ Konulu Seminer
Kütahya'nın Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde Anadolu Lisesi öğrencilerine "Mesleki Eğitimde Kariyer Günleri" adı altında...

Kütahya'nın Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde Anadolu Lisesi öğrencilerine "Mesleki Eğitimde Kariyer Günleri" adı altında seminer düzenlendi.

Pazarlar Anadolu Lisesi konferans salonunda "Mesleki Eğitimde Kariyer Günleri" adı altında düzenlenen seminere konuşmacı olarak Pazarlar İlçesi Kaymakamı Ahmet Karaaslan katıldı.

Pazarlar İlçesi Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen meslek tanıtım günlerine katılarak, öğrencilere kaymakamlık mesleği hakkında bilgiler verdi.

Kaymakamlık mesleğin ön eğitimini veren bölümlerin üniversitelerin iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk fakültelerinde verildiğini belirten Kaymakam Ahmet Karaaslan, bu bölümlerden mezun olanların Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) başarılı olmaları durumunda, İçişleri Bakanlığı'nca yapılacak Kaymakamlık sınavına girerek mülakatı geçtikten sonra Kaymakam olabilecekleri söyledi.

Kaymakam Karaaslan, "Kaymakamlık gönül mesleğidir. Gönül vererek bu meslekten tat alabilirsiniz. İdealist olanlar Kaymakamlığı seçer. Para için bu mesleği seçerseniz bu mesleği yapamazsınız. Meslekleri seçerken maaş olarak dikkate almayın. Güzel bir meslek seçerseniz maaş gerisinden gelir. Benim temennim hepinizin kafasından geçen idealist meslekler seçmeniz. Sizin içinizden hâkim de çıkar, savcıda çıkar. İçinizden seçilmiş Başkanlarda milletvekilleri de çıkar. Meslek seçiminin insan hayatında çok önemli olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Sizlerin ailenize ve kendinize daha iyi bir gelecek sağlamak adına mesleğini seven, saygın insanlar olarak yetişmenizi ümit ediyorum. Şuanda çok güzel bir okulda eğitim hayatınızı devam ettiriyorsunuz. Hepinizin çok güzel hayalleri olduğunu düşünüyorum. Şimdi sizler güzel bir gelecek yaşamak için önünüze doğru hedefler koymanız gerekiyor ve bunu başarmak için çok çalışmanız gerekmektedir. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.(MB-EFE)

Öğrencilere ’Mesleki Eğitimde Kariyer Günleri’ Konulu Seminer

Öğrencilere ’Mesleki Eğitimde Kariyer Günleri’ Konulu Seminer

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim