• BIST 10095.82
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Öğrencilere Atık Yağlarla İlgili Bilgi Verildi

Öğrencilere Atık Yağlarla İlgili Bilgi Verildi
Adıyaman Korucular Anaokulu tarafından, atık yağların doğaya salınmasının önüne geçmek için başlatılan "Çevreci Minikler Çevremizi Koruyor" projesi...

Adıyaman Korucular Anaokulu tarafından, atık yağların doğaya salınmasının önüne geçmek için başlatılan "Çevreci Minikler Çevremizi Koruyor" projesi kapsamında Cengiz Topel İlkokulunda öğrencilere atık yağlar konusunda bilgi verildi.

Adıyaman Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonrasında başlatılan "Çevreci Minikler Çevremizi Koruyor" projesi kapsamında Cengiz Topel İlkokulunda öğrencilere Adıyaman Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışan görevliler tarafından bilgiler verilerek öğrenciler atık yağ konusunda bilinçlendirildi. Cengiz Topel İlkokulunda yapılan bilgilendirme etkinliğine, Korucular Anaokulu Müdürü Ayşe Sevinç, Adıyaman Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, okul idaresi ve öğrenciler katıldı. Atık yağların doğaya verdiği zararları anlatan Adıyaman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerinden Hikmet Polat, "Nüfusun sürekli arttığı, doğal kaynakların hızla tükendiği bir dünyada çevre sorunları giderek önem kazanmaktadır. Çevreye duyarlılık göstermek, bilinçli bireyler ve toplum oluşturabilmek, konunun öneminin çok iyi anlaşılmasıyla başlar. Çocuklarda doğa ve çevre bilincini aşılamayı, sorumluluk almalarını sağlamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizi, velilerimizi ve halkımızı bitkisel atık yağların çevreye zararları hakkında bilinçlendirmek için " Çevreci Minikler Çevremizi Koruyor" sloganı ile bu işbirliği protokolü hazırlandı. Kızartma amacıyla kullanılan yağlar defalarca kullanıldığında polar sayıları yükselir ve kanserojen madde haline gelir. Kullanılmış yağ kesinlikle bekletilip tekrar kullanılmamalıdır. Bir litre atık yağ yaklaşık olarak bir milyon litre içme suyunu kirletmektedir. Kirlenen yeraltı sularını temizlemek çok pahalı ve zordur. Yeraltı suları her ülke için önemli bir içme suyu kaynağıdır. Bunun bilincinde olarak atık yağları geri dönüşüme kazandırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler evlerinden getirdiği atık yağları, atık yağ bidonlarına boşalttı.

Öğrencilere Atık Yağlarla İlgili Bilgi Verildi

Öğrencilere Atık Yağlarla İlgili Bilgi Verildi

Öğrencilere Atık Yağlarla İlgili Bilgi Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim