• BIST 10099.18
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Öğrencilerden, Emanet Projesi’ne Destek

Öğrencilerden, Emanet Projesi’ne Destek
Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından yardımlaşma ve dayanışma kültürünün toplumda daha da kuvvetli hale gelmesi adına...

Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından yardımlaşma ve dayanışma kültürünün toplumda daha da kuvvetli hale gelmesi adına başlatılan Emanet Projesi'ne Mustafa Avni Cüre İlkokulu öğrencilerinden destek geldi.

Yeşilyurt Belediyesinin Emanet Projesi kapsamında bazı fırınlarda uygulanan projeyle ihtiyaç sahipleri, fırınlardan ekmeği taze ve ücretsiz olarak temin edebiliyor. "İyilik Askıda Kalmasın" sloganıyla fırında ekmek alan vatandaşların emanete ekmek bırakabilmesi için dijital bir platform oluşturan Yeşilyurt Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile bağış yapmak isteyen hayırsever vatandaşları buluşturuyor. "Bir Ekmek Eve, Bir Ekmek Askıya Gelsin, İhtiyacı Olan Askıda Alsın" çağrısıyla şu anda 9 fırında başlatılan, çok yakın bir zamanda Yeşilyurt'ta faaliyet gösteren 30 fırında uygulamaya geçecek olan projeye Mustafa Avni Cüre İlkokulu öğrencilerinden de destek geldi. Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında manevi bir köprü kurulmasına imkan tanıyan ve uygulamaya destek veren Mustafa Avni Cüre İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri, projenin uygulandığı Kuyuönü Mahallesindeki fırını ziyaret ederek, ücretini kendi ceplerinden ödedikleri 16 ekmeği, Emanet Projesi dijital ekranına ihtiyaç sahiplerinin alması için bıraktı. Öğrencilere küçük yaşlarda yardımlaşma ve dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla gerçekleşen ziyarete ilişkin bilgi veren Okul Öğretmeni Özlem Dikenli, "Hayat Bilgisi dersinde yardımlaşmayla ilgili bir bölüm vardı, bunu öğrencilerimize uygulamalı olarak anlatmak istedik. Yeşilyurt Belediyesi tarafından Başlatılan Emanet Projesi'ne hem destek vermek hem de çocuklarımıza yardımlaşma ve dayanışmanın toplumumuz için ne kadar önemli olduğunu göstermek istedik. Öğrencilerimizde harçlıklarından artırdıkları paralarla projeye destek verdiler. Güzel bir etkinlik oldu" diye konuştu.

Öğrencilerden, Emanet Projesi’ne Destek

Öğrencilerden, Emanet Projesi’ne Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim