• BIST 10056.36
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Muş’ta Doğalgaz Tesisatçılık Kursu Açıldı

Muş’ta Doğalgaz Tesisatçılık Kursu Açıldı
Muş Belediye Başkanlığı, Mili Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan doğalgaz tesisatçılık...

Muş Belediye Başkanlığı, Mili Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan doğalgaz tesisatçılık kursunun tanıtımı yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi'nde başlayan kursu ziyaret eden Belediye Başkanı Feyat Asya, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve İŞ-KUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, kursla ilgili bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan İŞ-KUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, kurum olarak amaçlarının incik boncuk yaptırmak olmadığını söyledi. İşsiz gençlere meslek kazandırmayı amaçladıklarını dile getiren Mehmet Emin Taylan; "Öyle bir meslek ki sonunda evine bir aş götürebileceği bir mesleği olsun istiyoruz. Doğalgaz da bu anlamda gerçekten önemli bir meslektir ve bu kursu açmak bizim için farz olmuştu. Belediyemizin ve milli eğitim müdürlüğümüzün katkılarıyla böyle bir şey yapmaktan biz çok mutluyuz" dedi.

Doğalgaz tesisatçılığının tehlikeli bir meslek olduğunu vurgulayan Taylan; "Onun için bunu çok iyi öğrenmeniz lazım. Bu kursta 50 arkadaşımız kurs görecek. Onlar için 80 bin 300 lira gibi bir ödememiz olacak. İki tane eğitmenimiz var ve bunların da paralarını tamamen İş-Kur ödeyecektir" diye konuştu.

Kursla ilgili bilgi de veren Taylan; "İşgücü piyasasına eleman kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen kurs ile İŞ-KUR'da kaydı bulunan 50 kursiyere doğalgaz tesisatçılığı ile ilgili eğitim verilecek. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü doğalgaz atölyesinde düzenlenen kurs 16 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek ve kurs sonunda kursa katılanlara MEB onaylı sertifika dağıtılacak" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, sanatın altın bilezik olduğunu belirtti. Doğalgaz tesisatçılığını önemli bir meslek olduğunu ifade eden Cevdet Arslan, "Çünkü şehrimize yeni geliyor ve uzun süre ihtiyaç duyulacak yeni bir sektör olduğu için çok önemli. O yüzden işinizi iyi öğrenmeniz gerekir. Tehlike bir meslek. Dolayısıyla mesleğimizi iyi öğreneceğiz. Çünkü para kazanacağız, meslek öğreneceğiz, alın teri döküp para kazanacağız. Hocalarımızın işe taviz vermemesi gerekir" dedi.

İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte proje hazırladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Feyat Asya da, kursun önemine değindi ve kursiyerlerin mesleğin tüm inceliklerini öğrenmesi gerektiğinin altını çizdi. Asya; "İŞ-KUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu kursla gençlerimizin meslek sahibi olmaları için ön ayak olmaya çalışıyoruz. Bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Muş'a doğalgaz getirilmesi konusunda ciddi çalışmaları olduğunu hatırlatan Başkan Asya, "Kentin birçok bölgesinde doğalgaz ana hat döşemeleri tamamlandı. Önümüzdeki süreçte döşeme hattının tamamlanması ile evlere ve işyerlerine yapılacak olan bağlantılarda bu kurstan faydalananlara ihtiyaç duyulacak. Dolayısıyla kursiyerlerimizin buradaki eğitimi önemsemelerini istiyoruz. Meslek edindirme kursları ile gençlerimizin sosyal hayata adapte olabilmeleri, kendilerini tanıyabilmeleri, öğrenecekleri meslek ile toplumun bir parçası olarak hayatlarını idame edebilmeleri amaçlanmaktadır. Genç işsizlerin meslek edindirme kursu sonucunda mesleki yeterliliklerinin temin edilmesiyle işgücü piyasasında istihdamlarının kolaylaşacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından belediye başkanlığı tarafından kursiyerlere tatlı ikramı yapılırken, Halk Eğitimi Merkezi tarafından Belediye Başkanı Feyat Asya ve İŞ-KUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan'a tablo hediye edildi.

Muş’ta Doğalgaz Tesisatçılık Kursu Açıldı

Muş’ta Doğalgaz Tesisatçılık Kursu Açıldı

Muş’ta Doğalgaz Tesisatçılık Kursu Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim