• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

MÜSİAD Üyelerine Kobigel Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

MÜSİAD Üyelerine Kobigel Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) İl Müdürlüğü tarafından Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği(MÜSİAD...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) İl Müdürlüğü tarafından Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği(MÜSİAD ) üyelerine yönelik KOSGEB KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) bilgilendirme toplantısı yapıldı.

MÜSİAD Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme programında girişimcilere orta-yüksek ve ileri teknoloji KOBİ'lerinde kapasite geliştirme, geleneksel imalat sanayi KOBİ'lerin de katma değerin arttırılması konularında bilgi verildi. KOBİGEL ile 300 milyon liralık destek verileceğini belirten KOSGEB Malatya İl Müdürü Murat Seki, KOSGEB'in, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının iki ayrı proje teklif çağrısına çıktığını söyledi. Proje teklif çağrılarına, imalat sanayinin yüksek-orta yüksek ve düşük-orta düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceğini dile getiren Seki, "KOBİGEL-KOBİ gelişim destek programı kapsamında ilan edinilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ'ler, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacak" şeklinde konuştu.

Seki, proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörlerinin proje başvurusunda bulunabileceğini kaydetti. Seki. "KOBİ'lerin kapasitelerinin geliştirilmesi, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla ülke genelinde hazırlanacak projeler, Proje Destek Üst Limiti Geri Ödemesiz 300 bin TL ve Geri Ödemeli 500 bin TL'dir, toplam da 800 bin TL olarak desteklenecektir. Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ'lerinde Katma Değerin Arttırılması Teklif Çağrısıyla, gelişmekte olan bölgelerde, geleneksel imalat sanayi KOBİ'lerinin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlanacak projeler 3. 4. 5. ve 6. bölgelerde proje destek üst limiti Geri Ödemesiz 200 bin TL ve Geri Ödemeli 400 bin TL toplam da 600 bin TL olarak desteklenecektir. İmalat Sanayi KOBİ'lerine, proje kapsamında yerli makine - teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek verilecektir" ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise hükümetin İş adamlarına büyük destek verdiğini aktardı. Balin, "Devletimiz son dönemlerde yeni iş kuracak insanlara ve mevcut üretimi devam eden işletmelere destekleri hızlı bir şekilde katlanarak devam ediyor. KOSGEB uzun dönemdir 250 bin lira, 300 bin lira ve 500 bin lira limitlerinin üstüne çıkamıyordu. Son dönemlere baktığımızda, artık 800 bin liraya kadar destek vermeye başladı. Bu destekler Malatya için çok önemli çünkü Malatya ihracattan son dönemlerde patinaj içerisinde bu alacağımız destekler ile inşallah Malatya ekonomisini, ihracatını umduğumuz ve hayal ettiğimiz 3 milyar dolar seviyelerine kısa süre içerisinde getiririz" diye konuştu.

MÜSİAD Üyelerine Kobigel Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

MÜSİAD Üyelerine Kobigel Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim