• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Müftü Ay, Aile İçi Şiddete Vurgu Yaptı

Müftü Ay, Aile İçi Şiddete Vurgu Yaptı
Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "İnsanlar bir evliliği yürütemeyebilir, ancak birinin diğerine zulmetmeye hakkı yoktur" dedi.

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "İnsanlar bir evliliği yürütemeyebilir, ancak birinin diğerine zulmetmeye hakkı yoktur" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve Hanımlar Kültür Dayanışma Derneği tarafından İbrahim Paşa Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kültürden İrfana" konferansına konuk olan İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, 20. asrı geride bıraktığımızda hala devam eden kan ve gözyaşının insanlığın utancı olduğunu söyledi. Ay, "Her şeyden önce insan ailesinde huzura muhtaç. İnsanlık her zamankinden daha çok bugün Muhammedi muhabbette Muhammedi şefkate muhtaç" dedi.

Müslüman toplumlarda Allah'ın hiç hoş görmediği bir hal olan boşanmaların kaygı verici seviyeye ulaştığını ifade eden Ay, Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in aile hayatının İslam âlemine örnek olması gerektiğini söyledi. Peygamber efendimizin hayırlı bir evlat, iyiliksever bir akraba, saygılı ve nezaketli bir eş, şefkatli bir baba, sevecen ve merhametli bir dede olduğuna dikkat çeken Ay, kullukta en güzel örneğin de O olduğunu ifade etti.

Bir evliliğin yürümesi için en önemli şartın kişilik haklarına saygı olduğunu belirten ve "Bunun tersi adaletsizlik ve zulüm olur ki Cenabı- Hak zulme razı değildir" diyen Ay, zulmün olduğu bir ailede evlilik gemisinin yürümeyeceğini ifade etti. Ay, "İki insan bir evliliği yürütemeyebilir, ancak birinin diğerine evlilik sebebiyle zulmetmeye hakkı yoktur. Böyle bir evlilik yürümez. Saygısızlık sevgiyi de tüketir evliliği de bitir" diye konuştu.

Peygamber efendimizin Veda hutbesinde, "Ey insanlar sizler eşlerinizi Allah'ın bir emaneti olarak aldınız, onlarla iyi bir şekilde geçinmeye çalışınız" sözlerine dikkat çeken Ay, eşlerin birbirlerine hediye almaya özen göstermesi gerektiğini ifade etti. "Birbirinize hediye veriniz ki aranızda sevgi bağı oluşsun. Allah yolunda harcadıklarınızın en hayırlısı aileniz için yaptığınız harcamalardır" diyen Prof. Dr. Ay, "Ailemiz için bir şeyi harcarken Allah katında çok değerli bir sevap işlediğimizin farkında olalım. Efendimiz şöyle buyuruyor: "Sizin için en değerli sadaka sevabı, eşinize yedirdiğiniz bir lokmayı ikram etmenizdir" diye konuştu.

Müftü Ay, Aile İçi Şiddete Vurgu Yaptı

Müftü Ay, Aile İçi Şiddete Vurgu Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim