• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Mmo Şantiye Şeflerini Eğitiyor

Mmo Şantiye Şeflerini Eğitiyor
İnşaat sektöründe çalışanlara mesleki eğitim belge zorunluluğu getirilmesinin ardından Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi "Şantiye Şefliği...

İnşaat sektöründe çalışanlara mesleki eğitim belge zorunluluğu getirilmesinin ardından Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi "Şantiye Şefliği Seminerleri"ni sürdürüyor.

MMO Samsun Şubesi, Meslek İçi Eğitim Merkezi(MİEM) kapsamında üyelerine yönelik düzenlemiş olduğu Mühendis Yetkilendirme Kurslarına "Şantiye Şefliği Semineri" ile devam ediyor.

Seminerde katılımcılara Makina Mühendisleri Odası ana yönetmelik ve yönetmelikleri, diğer yönetmelikler, mühendislik etiği, şantiyenin tanımı, şantiye kuruluşu, şantiye şefliği, hakediş düzenlemesi, şantiye toplantı düzeni, iş programı düzenlenmesi, depo düzeni ve malzeme akışı, kabuller, kontrollük ve şantiye kapanışından oluşan konu başlıklarında bilgiler veriliyor.

Samsun, Ordu, Tokat ve Rize illerinden 19 makine mühendisinin katıldığı eğitimin sunumu MMO Samsun Şubesi MİEM Kurs Eğitmeni Makina Mühendisi Ahmet Bilal yapıyor.

Seminer ile ilgili olarak bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın, " "Yapı müteahhitlerinin kayıtları ile şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmelik" gereğince yapıların yapımında şantiye şefinin istihdamı zorunlu hale geldi. Her şantiye şefinin ikamet ettiği il içerisinde görev yapabilecek. Şantiye şefleri aynı zamanda işçi sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereği yapılması gerekenlerden sorumludur. Mimar veya mühendis unvanlı şantiye şeflerinin aynı anda üstlenebileceği işlerin toplamı 30 bin m2'yi geçemeyecek. Ancak yapım işinin tek ruhsata bağlı veya toplu yapı niteliğinde olması halinde 30 bin m2'yi geçmeme şartı aranmayacak. "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" uyarınca inşaat sektörü çok tehlikeli sektörler kapsamına girdi" dedi.

Mmo Şantiye Şeflerini Eğitiyor

Mmo Şantiye Şeflerini Eğitiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim