• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Mimder’den Halep Türkmenlerine Yardım

Mimder’den Halep Türkmenlerine Yardım
Malatya inşaat ve Müteahhitler Derneği (MİMDER) tarafından iç savaş nedeniyle sıkıntılar yaşayan Halep Türkmenlerine Kızılay aracılığıyla 1 TIR...

Malatya inşaat ve Müteahhitler Derneği (MİMDER) tarafından iç savaş nedeniyle sıkıntılar yaşayan Halep Türkmenlerine Kızılay aracılığıyla 1 TIR dolusu gıda yardımı gönderildi.

Dernek Başkanı Mustafa Kırteke, daha önce Bayırbucak Türkmenlerinde yardım gönderdiklerini anımsattı. Bu yardım çalışmasının ardından üyelerden gelip talep üzerine Halep Türkmenleri için de kampanya başlattıklarını söyleyen Kırteke, "Hepimizin bildiği üzere Türkmen kardeşlerimizin ıstırabınızı paylaşmak amaçlı daha önce Bayırbucak'ta ki insanlara 1 TIR yardım gönderdik. Şimdi ise arkadaşların yoğun isteği üzerine Halep Türkmenlerine 1 TIR dolusu kuru gıda hazırlayıp Kızılay'a teslim ediyoruz. Günlük ihtiyaç listesi olarak, TIR'ımız bölgeye ulaştığında aniden dağıtılacak gıdalar yükledik. Bildiğimiz gibi bu coğrafyanın kaderi kan ve gözyaşı olamaz. Bundan dolayı Türk milleti olarak birbirimize sımsıkı sarılmamız lazım. Türk milleti olarak her zaman onların yanında olmak amaçlı sorunlarını sıkıntılarını paylaşmak amaçlı bu yardım kampanyasını düzenledik" diye konuştu.

Malatya Kızılay Şube Başkanı Umut Yalçın ise MİM-DER üyelerine teşekkür etti. MİM-DER ile iyilik ortaklığı gerçekleştirdiklerini ifade eden Yalçın, "Halep Türkmenlerine yapılan bu yardımla Kızılay ve devletimizin kamplarda sunmaya çalıştığı çalışmaları kolaylaştırıcı bir etkisi var. Birçok konuda ihtiyaçları giderici, dertlere derman olacak bu yardım için Suriyeliler adına onlara minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum. İlk önce bize neye ihtiyaç olduğunu sordular. Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda bebekler için mama, süt konserve gıda gibi gıda maddelerinden oluşan güzel bir yardım TIR'ı hazırladık. Güzel bir iyilik ortaklığı yaptığımız dernek üyelerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Mimder’den Halep Türkmenlerine Yardım

Mimder’den Halep Türkmenlerine Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim