• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 13 °C

Milli Eğitimden ’Dolandırıcılık’ Uyarısı

Milli Eğitimden ’Dolandırıcılık’ Uyarısı
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, çocukların karne ve başarı belgelerinin sosyal medyada paylaşmasının sakıncalı olduğunu hatırlatarak...

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, çocukların karne ve başarı belgelerinin sosyal medyada paylaşmasının sakıncalı olduğunu hatırlatarak velileri bu konuda uyardı.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Karne heyecanının yaşandığı bu günlerde, sosyal medyada çocukların karne ve başarı belgelerinin resimlerinin paylaşıldığı ve bu paylaşımları yaparken belgeler üzerinde yer alan kişisel verilerin de paylaşıldığı bilgileri alınmaktadır. Gerek velilerimizin gerekse öğrencilerimizin özenle korunması gereken bu bilgilerinin kötü niyetli kişilerin, ya da dolandırıcıların eline geçmesini önlemek için facebook, twitter, instagram vb. sosyal medya aracılığıyla bilgi ve belgelerini paylaşmamaları son derece önemlidir" denildi.

İletişim Yoluyla Dolandırıcılıkta, dolandırıcıların yeniş yöntemler geliştirdikleri de belirtilen açıklamada, "'MEB'den arıyoruz, MEB tarafından görevlendirildik. e-Okul sistemi hakkında bilgi vermek üzere evinizde ziyaret edeceğiz" veya "Öğrencinizin bazı derslerden yetersiz olduğu görüldü. İnternet ortamında ücretsiz destek sağlayacağız" gibi yalanlarla velileri dolandırmaya çalıştıkları ve eğitim alanında başka yöntemlere de başvurdukları görülmektedir. Sahtekârlar velilerden randevu alarak, evlerine gittikleri ve velilere, internet ortamında eğitim amaçlı sitelere üye yapmak amacıyla senetler imzalattıkları duyumları alınmaktadır. Bu kişilerin, Milli Eğitim Bakanlığı kurumları ile hiçbir ilgisi bulunmamakta olup, Bakanlığın öğrenciler ile ilgili kişiler aracılığıyla herhangi bir bilgi talebinin de bulunması söz konusu değildir. Dolandırıcılık yapmak için velilere ulaşan kişilere karşı uyanık ve dikkatli olunması, çocuklara ve velilere ait özel bilgilerin paylaşılmaması, şüpheli durumlarda, 155'i arayarak ya da en yakın kolluk birimine müracaat ederek bilgi verilmesi olumsuz durumların önüne geçecektir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim