• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Milletvekili Öztürk: Suriyeliler İddiası Hayal Ürünü

Milletvekili Öztürk: Suriyeliler İddiası Hayal Ürünü
Muğla'nın bodrum ilçesinde yapılması düşünülen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarına Suriyelilerin yerleştirileceği iddialarının tamamen hayal ürünü...

Muğla'nın bodrum ilçesinde yapılması düşünülen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarına Suriyelilerin yerleştirileceği iddialarının tamamen hayal ürünü olduğunu söyleyen AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, TOKİ'den ev sahibi olma şartlarının ortada olduğunu, amacın fakir, şehit yakınları ve gazilerin ev sahibi olmalarının amaçlandığını açıkladı.

Öztürk yaptığı açıklamada, ""Bodrum'da çok katlı TOKİ konutları yapılacağı ve 3 bin Suriyelinin bu konutlara yerleştirileceği şeklinde iddialar ortaya atıldı. TOKİ konutları yapıldığı bölgede ev sahibi olabilmek için 5 yıl ikamet şartı var. Peki Bodrum'da 5 yıldır oturan 3 bin Suriyeli var mı? Bunlar doğru ithamlar değil. TOKİ'nin ev sahibi olma şartları neyse o geçerli olacak" dedi.

TOKİ'den ev sahibi olmak için özel şartlarının da bulunduğunu hatırlatan Öztürk, "Şehit ve gazi yakınları için özel durumlar var. Bazı bölgelerde basın mensuplarına 10-20 kişilik özel kontenjanlar verilmiş. Biz de Muğla'da yapılacak olan TOKİ konutlarında basında çalışan kardeşlerimiz için böyle bir planlama yapıyoruz. Ama 3 bin Suriyeliyi ev sahibi yapmak gibi bir planımız yok" diye konuştu.

Öztürk, il genelinde yapılacak olan TOKİ konutlarında o bölgenin sülietinin korunacağını belirtti.

TOKİ'nin özellikle son dönemle çok modern projelere imza attığını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın TOKİ'nin internet sayfasına girip, Alaçatı'da yapmış oldukları projeye bakmalarını istiyorum. Son derece modern, bölgenin sülietini bozmayan ve bölgenin kendi imar kanunları neyi gerektiriyorsa ona uyan inşaatlar söz konusu. Biz Bodrum'da da, Fethiye'de de, Marmaris'te de plan noktaları neyi gerektiriyorsa; 2 kat ise 2 kat, beyaz boya ise beyaz boya kullanarak oranın sülietini bozmadan, doğal yapısını koruyarak, projeler üretmeyi planlıyoruz. 4 katlı 5 katlı betonarme binalar yapma planımız yok" dedi.

Milletvekili Öztürk: Suriyeliler İddiası Hayal Ürünü

Milletvekili Öztürk: Suriyeliler İddiası Hayal Ürünü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim