• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Mide Küçültülmesi ile ilgili şoke eden bomba gelişmeler

Mide Küçültülmesi ile ilgili şoke eden bomba gelişmeler
Binlerce kilo problemi yaşayan hastanın en çok merak ettiği konulardan birisi mide küçültme operasyonlarıdır.

Binlerce kilo problemi yaşayan hastanın en çok merak ettiği konulardan birisi mide küçültme operasyonlarıdır. Mide Küçültmek İsteyenler Dİkkat! Mide küçültme ameliyatı sonrası rahatsızlanarak vefat eden iki hasta ile tartışmalar tekrar alevlendi. Zayıflamak için mide küçültme ameliyatı olan 2 kadının peş peşe hayatını kaybetmesi, “Obezite cerrahisi tehlikeli mi?” Mide küçültme ameliyatı olan iki kadının peş peşe ölümü operasyonu yeniden tartışmaya açtı. Uzmanlar, her operasyon gibi bu operasyonun da riskleri olduğunu söylüyor. Son zamanlarda sıklıkla rastlanan Mide Küçültme ameliyatının tehlikesi saymakla bitmiyor. Ünlülerinde tercih ettiği mide küçültme ameliyatının tehlikesi nelerdir ?Mide küçültme ameliyatı olan iki kadının peş peşe ölümü operasyonu yeniden tartışmaya açtı. Son zamanlarda obezlerin gözde ameliyatı olan mide küçültme operasyonunun risk açısından uzmanlar uyarıyor. Son dönemlerde mide küçültme operasyonlarında yaşanan artış ve ameliyat sonrası ölümlerin olması, bu ameliyatların hayati tehlike taşıyıp taşımadığı tartışmasını yarattı.


Zayıflamak için mide küçültme ameliyatı olan 2 kadının peş peşe yaşamını yitirmesi, “Obezite cerrahisi tehlikeli mi?” sorusunu gündeme getirdi. Doktorlara sorduk…
-  Prof. Dr. Cumhur Yeğen (Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi): Obezite ameliyatlarının en basitinden en komplikesine kadar hepsi risklidir. Bu risk hiçbir zaman için sıfır değildir. Vücut kitle indeksinin çok yüksek olduğu bir kişiye yapılan tüm cerrahiler tehlikelidir. Bu operasyonlar çok basit olarak algılanmamalı, çok dikkatli bir şekilde kişilerin doktorlarına bu konuda onay vermeleri gerekmektedir.   
-  Prof. Dr. Emin Ersoy (Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi): Elbette yapılmalı, ben de yapıyorum, hastalarıma da söylüyorum. Anestezi ile başlayan her ameliyatın ölüm riski var. Önemli olan, bunun hastayla paylaşılması.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim