• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Meteoroloji'den İstanbullulara kar uyarısı

Meteoroloji'den İstanbullulara kar uyarısı
Meteoroloji'den verilen bilgiye göre İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağış, rüzgarın etkisi ile akşam saatlerinde sağanak yağışa dönecek. Beraberinde etkili olması beklenen karayel ile İstanbul'da yağışlar kar şeklinde görülebilir. Ankara'da ise bugün kuvvetli rüzgar bekleniyor

Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar bu geceden itibaren hızla düşecek ve yerini kar yağışına bırakacak. Çok kısa sürede 10 derece birden düşecek olan hava sıcaklıklarıyla birlikte güney kıyılar hariç birçok noktada kar görülecek.

Bugün sağanak, yarın kar 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden sonra Çanakkale il geneli ile Balıkesir'in batı kıyı ve Edirne’nin güney ilçelerinde görülecek olan sağanak yağışların, kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. . 

Akşama doğru bölgede yerini karayele bırakacak rüzgar Trakya'da sıcaklıkları azalatacak. Azalan sıcaklık ile Trakya'da karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'da 3 gün kar bekleniyor 

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağmurlar akşam saatlerine doğru oldukça kuvvetlenecek. 

Yarın akşam etkili olacak yağışların kar ve karla karışık yağmura dönmesi bekleniyor. Özellikle cuma gece saatlerinde İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağmurlar devam edecek. 

Yarın İstanbul'da sıcaklıkları yer yer 10-15 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

 Düşen sıcaklıklarla birlikte İstanbul'da perşembe günü yağmaya başlayacak olan karın cumartesi gününe kadar devam etmesi tahmin ediliyor.

thumbs_b_c_e765b25260cc5771517e99297a503f14.jpg

İstanbul'da lodos etkili oluyor

İstanbul ve Marmara'da etkisini hissettiren lodos nedeniyle Şehir Hatları, bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

İstanbul ve Marmara'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayan seferler şöyle:

"08:45 Karaköy-Bostancı, 07:55 Bostancı-Karaköy-Kabataş, 07:45 Karaköy-Kabataş, 07:30 Beşiktaş-Büyükada, 07:10 Adalar-Kadıköy, Beşiktaş, 06:55 Bostancı-Karaköy-Kabataş."

İDO'nun bazı seferleri yapılamıyor

İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) bazı seferleri, lodos ve olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. 

İDO'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bugün yapılması planlanan saat 09.50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 18.45 Bostancı-Yenikapı-Bandırma seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemeyecek.

thumbs_b_c_7410e6665ae439ac295bfb5688946742.jpg

Başkent için kuvvetli fırtına uyarısı

Ankara Valiliği, "Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

Ankara Valiliği, kentte bugün başlayan ve yarın akşam saatlerine kadar etkili olacak kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan başlayacak kuvvetli lodosun etkisini artırarak saatte 70-100 kilometre şeklinde kuvvetli ve tam fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fırtınanın 6 Şubat Perşembe günü akşam saatlerine kadar ilimiz genelinde etkili olmaya devam etmesi beklenmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direk devrilmesi) gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Antalya ve Muğla için fırtına uyarısı 

Meteoroloji Antalya ve Muğla için fırtına uyarısında bulundu; Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden itibaren Muğla il geneli ile Antalya’nın batı kıyı ilçelerinde  görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim