• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Meskop’tan Sigarayı Bırakana Teşvik

Meskop’tan Sigarayı Bırakana Teşvik
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, sigarayı bırakan çalışanlarına, sigarayı bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla maaşlarına...

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, sigarayı bırakan çalışanlarına, sigarayı bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla maaşlarına yüzde 5 zam yapıyor.

Yeşilay Manisa Şubesi, Yeşilay Haftası dolayısıyla Manolya Meydanı'nda stand açtı. Başta sigara olmak üzere bütün bağımlılıkların önüne geçmek ve toplumu bilinçlendirmek için kurulan standın açılışına, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, Manisa Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefelet Kooperatifi (MESKOP) Başkanı Recep Çınar, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yeşilay Manisa Şube Başkanı Berk Mersinli, Yeşilay üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Yeşilay Manisa Şube Başkanı Berk Mersinli ise, "Bugün stand faaliyetimiz var. Hafta boyunca faaliyetlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımız üzerine bağımlılıklarla ilgili algı oluşturmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da destekleriyle her yerde teşkilatlarımızı başardık. Sigara alkol ve uyuşturucu son dönemde ise insanların zamanlarının büyük bir çoğunluğunu ayırdığı teknoloji bağımlılığı" diye konuştu. AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ise, "Biz çocukluğumuzda iki tane dernek bilirdik. Birisi Yeşilay, birisi de Kızılay. Ondan başka da dernek bilmezdik. Kökleri çok derin bir dernek. Bu derneğe Türkiye'nin ihtiyacı var. Biz artık bu derneğe destek olma noktasında üzerimize ne düşüyorsa yerine getireceğiz. Belediyelerimizle görüşüp onlardan yardım talep edeceğiz. Yeşilay'ın kamu kurumu niteliğinde bir dernek olması en büyük özelliği. Kamu yararı güden ve devletin de kendisine yardım ettiği kanunlarla korunan bir dernek. Biz üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

MESKOP'TAN SİGARAYI BIRAKANA TEŞVİK

Standın açılışına katılan MESKOP Başkanı Recep Çınar, 11 yıl önce sigarayı bıraktığını ve çalışanlarına da sigarayı bırakmaları yönünde teşvikler uyguladıklarını söyledi. Çınar, "Bıraktıktan sonra sigaranın ne kadar kötü bir şey olduğunu gerçekten anladım ve bunu elimden geldiğince bütün insanlara söylemeye gayret ettim. Yılbaşında malum çalışanlara bir zam yapılır. Biz MESKOP olarak çalışanlarımıza zam yaparken, yönetime biz bu arkadaşlara sigarayı bırakmış ve bırakacak olanlara yüzde 5 ilave zam yapalım dedim. O an sigarayı bırakanlara yüzde 5 daha fazla zam yaptık ve bu hep devam ediyor. Amacımız burada sigara içenlerle içmeyenleri ayırmak değil. İçmeyenleri mükafatlandırmaktır. Sağlık ise para ile ölçülmez" dedi.

Meskop’tan Sigarayı Bırakana Teşvik

Meskop’tan Sigarayı Bırakana Teşvik

Meskop’tan Sigarayı Bırakana Teşvik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim