• BIST 9771.79
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü’nün Büyük Başarısı

Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü’nün Büyük Başarısı
Özel Sporcular Federasyonunun sportif ve sosyal faaliyetlerinin tamamına otizmli çocuklar ile katılan tek kulüp olma özelliğine sahip Malatya Sessiz Adımlar...

Özel Sporcular Federasyonunun sportif ve sosyal faaliyetlerinin tamamına otizmli çocuklar ile katılan tek kulüp olma özelliğine sahip Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü, aldığı başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Özel sporcular kulübü bünyesindeki takımlar, Malatya'daki okullarda öğrenim görüp, kaynaştırma eğitimi alan otizmli çocuklardan oluşuyor. 3 yıl içinde 176 kaynaştırma eğitimi alan özel sporcudan 88'i sportif ve sosyal faaliyetlere katılma şansı buldu. Sporcular Malatya'ya 107'si altın olmak üzere toplamda 187 madalya kazandırdı. Özel sporcuların antrenörlüğünü yapan Ali Karaca yaptığı açıklamada, "Kulübümüz gönüllülük esasına dayalı bir çalışma tarzı ile sadece 2016 yılında otizmli 5 down sendromlu ve 19 mental olmak üzere 31 özel çocuğumuzu sosyal etkinliklere ve ulusal yarışmalara 12 ay boyunca haftada 6 gün antrenman tarzı ile katmışlardır" dedi.

"OTİZMLİ SPORCU İLE KATILAN TEK KULÜP"

Özel Sporcular Federasyonunun sportif ve sosyal faaliyetlerinin tamamına otizmli çocuklar ile katılan tek kulüp olma özelliğine sahip olduklarını belirten Karaca, "Kulübümüz, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun sosyal aktivitelerine ve 9 spor branşının tamamına ve her branşa otizmli sporcu ile katılan tek kulüp olma özelliğine sahiptir. Kulübümüz sporcuları Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun 21-23 Ocak tarihleri arasında Erzincan da organize ettiği özel sporcular kayak yarışmasında 1 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği, 1 Türkiye üçüncülüğü kazanmıştır. 16-18 Şubat tarihleri arasında Alanya'da özel sporcular bölgeler arası yüzme şampiyonasında Ömer Cem Öğüt hocamız nezaretinde sporcumuz Ege Millioğulları 4 bölge içinde 4 ayrı kategoride(50 M serbest,50 M sırt,100 M serbest,100 M sırt ) 4 altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonasına davet edilmiştir. 22-24 Şubat tarihleri arasında Antalya /Kemer de özel sporcular bölgeler arası masa tenisi şampiyonasında Emrah Alıcı hocamız nezaretinde sporcularımız Onur Uçar, Günay Çelik ve Erhan Gedik 3 altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonasına davet edilmişlerdir" diye konuştu.

Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü’nün Büyük Başarısı

Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü’nün Büyük Başarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim