• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Mahallede Fidanlık Alanı Oluşturuldu

Mahallede Fidanlık Alanı Oluşturuldu
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Tepeköy Mahallesi'ne fidanların yetiştirilmesi, bakımı ve saksılanması için 25 dönüm alan oluşturdu.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Tepeköy Mahallesi'ne fidanların yetiştirilmesi, bakımı ve saksılanması için 25 dönüm alan oluşturdu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, beraberinde Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ile birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Tepeköy Mahallesi'nde oluşturulan fidanlık alanını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait ağaçlandırma alanında çok farklı türlerde fidanların korunacağını belirten Başkan Polat, "Bu alanda kışlık ve yazlık fidanların korunmasını ve dikime hazır hale getirilmesini sağlayacağız. Süs bitkisi, çalı ve ağaç cinsi olmak üzere farklı türlerden fidanlarımızı uygun görülen yerlere dikimini gerçekleştireceğiz. Yapılan çalışmalarla Malatya'mız ve Yeşilyurt'umuz yeşilin hakim olduğu bir görüntüye kavuşacaktır" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ RENGARENK BİR İLÇE"

Malatya'nın Batı'ya açılan penceresi konumunda olan Yeşilyurt ilçesini, daha renkli bir görüntüye kavuşturmak için ağaçlandırma ve yeşil alan sayısını artırarak ilçenin rengarenk olmasını hedeflediklerini kaydeden Başkan Polat, Yeşilyurt Belediyesi ekiplerinin 2015 yılında 120 bin çiçek ve 100 adet lale soğanını belirlenen yerlere diktiğini belirtti. Polat, "2016 yılında bu sayıyı artırmak adına Tepeköy'de fidanlık alanı kurduk. Burada yetişecek olan ıhlamur, fıstık çamı, akça ağaç, karaağaç, dış budak, poşetli çam ve abelya poşetli ağaç türlerini havaların uygun olduğu zamanlarda park alanlarına, cami ve okul bahçelerine, refüjlere ve yol kenarlarına dikimini gerçekleştireceğiz. Mevsimlik çiçeklerle birlikte ilçemizin çehresi daha farklı bir görüntüye kavuşacaktır. Yeşilyurt'un adına yakışan yeşil bir görüntünün ilçe genelinde daha fazla yer almasını hedefliyoruz. 2016 yılında yeşili fazla, ağaçlandırmada sınıf atlayan bir ilçe görünümüne ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Belediye Başkanı Polat'a yetiştirilecek olan ağaç türleri hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Mahallede Fidanlık Alanı Oluşturuldu

Mahallede Fidanlık Alanı Oluşturuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim