• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Lokuma da standart geldi

Lokumun tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafaza edilmesi, depolanması, taşınması ve piyasaya arzına ilişkin özellikler belirlendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Lokum Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
Tebliğ, sade, çeşnili, aromalı, sultan, sucuk tipi ve kaymaklı lokuma yönelik standartları içeriyor.
 
Buna göre, lokum, tanımında belirtilen çeşide has tat ve kokuda olacak ve yabancı tat ve koku içermeyecek. Lokum, çiğ nişasta tadında olamayacak.
 
Elastiki yapıda ve dokusu ağızda yumuşak ve kaygan olarak hissedilmesi gereken lokumun üzerinde veya içinde yabancı madde bulunamayacak.
 
Gıda işletmecilerinin 1 Eylül 2014'e kadar belirtilen düzenlemelere uyması gerekiyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim