• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C

Kyme Antik Kenti İçin Tanıtım Atağı

Kyme Antik Kenti İçin Tanıtım Atağı
Anadolu'nun en önemli liman şehirlerinden biri olarak gösterilen ve 12 Aiolis şehir devletinin başkenti olan İzmir'in Aliağa ilçesindeki "Kyme Antik Kenti"...

Anadolu'nun en önemli liman şehirlerinden biri olarak gösterilen ve 12 Aiolis şehir devletinin başkenti olan İzmir'in Aliağa ilçesindeki "Kyme Antik Kenti" için tanıtım atağı başlatıldı.

Aliağa Belediyesi, ilçede önemli bir yeri olan Kyme Antik Kenti için harekete geçti. 12 Aiolis şehir devletinin başkenti olan antik kenti için "Kyme'yi Gördünüz mü?" sloganıyla bir kampanya başlatan belediye, antik kent için çeşitli tanıtım materyalleri hazırlandı. Antik Kenti öne çıkararak ören yerine daha fazla ziyaretçi çekmeyi hedefleyen Aliağa Belediyesi, şehrin billboardlarını Kyme görselleriyle süsledi. Herkesi Kyme Antik Kenti'ni ziyaret etmeye davet eden görsellerde, antik kente ait obje ve argümanlara da yer verildi. Antik Kente ait sikkelerin görselleri ve yine 1979 yılında Kyme Antik Kenti açıklarında Foçalı balıkçıların ağlarına tesadüfen takılan Koşan Atlet Heykeli'nin hayranlık uyandıran görseliyle desteklenen afişlerde, Kyme'nin 12 Aiolis Kenti'nin başkenti olduğuna da vurgu yapıldı.

Kyme Antik Kent'inde yaklaşık 30 yıldır kazı çalışması yapan İtalya Calabria Üniversitesi'nin kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Antonio La Marca da, Aliağa Belediyesi'nin Kyme Antik Kenti'nin tanıtımına yönelik olarak yürüttüğü çalışmalarından duyduğu memnuniyeti iletmek adına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ı makamında ziyaret etti. Kyme'nin tanıtımı konusunda gösterdiği hassasiyetten ötürü Başkan Serkan Acar'a teşekkür eden dünyaca ünlü arkeolog La Marca, Kyme'nin Aliağa için çok büyük bir şans olduğunu ve bu şansı da Aliağa Belediyesi'nin en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştığını söyledi. Başlatılan kampanyanın amacına ulaşacağına inandığını belirten La Marca, "Bu coğrafyada çok sayıda antik kent var; ancak bu antik kentler arasında Kyme ayrı bir öneme sahiptir. 12 Aiolis Kenti'nin başkenti unvanına sahip olan Kyme'nin günümüzde de dikenler içinde bir gül bahçesi misali, dört bir tarafının sanayi kuruluşlarıyla çevrili olması önemini biraz daha arttırmaktadır. Bunun içindir ki Aliağa Belediyesi'nin Kyme'yi önemsemesi ve buraya sahip çıkması sevindiricidir. Her zaman desteğini yanımızda hissettiğimiz Aliağa Belediyesi'nin Kyme'ye olan bu ilgisi bizi de motive ediyor" dedi.

KONUKLARA KYME CAM TABAĞI

Çeşitli girişimlerle tarih ile modern yaşamı buluşturmaya çalışan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da, göreve geldiği günden bugüne Aliağa'ya emeği geçen ve kenti ziyaret eden yabancı konuklarına plaket, çiçek vs gibi hediyeler vermek yerine, Kyme Antik Kenti'ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabaklar hediye ettiğini hatırlattı. Kyme Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan sikkelerin üzerinde bulunan motiflerden yola çıkarak hazırlanan tabakların Kyme'nin tanıtımında olumlu yansımalara neden olduğunu belirten Başkan Acar, sürdürülen bu çalışmalarla da olumlu sonuçlar alınacağına inandığını söyledi. Prof. Dr. Antonio La Marca başkanlığındaki kazı heyeti ile beraber koordineli bir şekilde çalışarak Kyme'nin tanıtımını farklı projelerle de sürdüreceklerini kaydeden Başkan Acar, "Bugüne kadar ağır sanayisiyle anılan Aliağa'yı doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle de öne çıkarmayı hedefliyoruz. Zira Kyme, herkesin ömründe mutlaka en az bir kere ziyaret etmesi gereken bir yerdir" diyerek tarih tutkunlarını antik kenti görmeye davet etti.

Kyme Antik Kenti İçin Tanıtım Atağı

Kyme Antik Kenti İçin Tanıtım Atağı

Kyme Antik Kenti İçin Tanıtım Atağı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim