• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Kutlu Doğum Haftası, Nihat Hatipoğlu Kıssaları İle Kutlandı

Kutlu Doğum Haftası, Nihat Hatipoğlu Kıssaları İle Kutlandı
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Artık şükürler olsun ki Peygamber Efendimizin kutlu doğum haftasında Türkiye'nin dört bir tarafında anma programları...

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Artık şükürler olsun ki Peygamber Efendimizin kutlu doğum haftasında Türkiye'nin dört bir tarafında anma programları yapılıyor. Bu programların amacı O'nu anlamak ve hayatımıza örnek kılmaktır" dedi.

Keçiören Belediyesi ve Türkiye Gençlik Teşkilatı'nın işbirliğiyle düzenlenen "O Hepimizin Peygamberi" adlı Kutlu Doğum Haftası programına ilahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu katıldı.

Keçiören Antares AVM'de gerçekleştirilen programı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eski bakanlardan Abdülkadir Aksu ve Salim Ensarioğlu, Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İlhan ve çok sayıda vatandaş izledi.

Mustafa Caymaz'ın ilahi konseri ile başlayan program, Abdülkadir Şehitoğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Eskiden böyle kutlu doğum programlarının hayal bile edilemediğinin altını çizen Ak, "Artık şükürler olsun ki Peygamber Efendimizin kutlu doğum haftasında Türkiye'nin dört bir tarafında anma programları yapılıyor. Bu programların amacı O'nu anlamak ve hayatımıza örnek kılmaktır" şeklinde konuştu.

"PEYGAMBER AŞIKARINI SELAMLIYORUM"

Türkiye'nin Kur'an'ın yasaklandığı, başörtülü-başörtüsüz ayrımının yapıldığı o kara günleri artık geride bıraktığını ifade eden Ak şunları kaydetti:

"Bugünlere gelmemizde başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere bütün AK Parti hükümetlerinin büyük emeği var. Bugünlerin kardeşlik ve birliğe vesile olması dileğiyle bütün Peygamber aşıklarını selamlıyorum."

Müftü İhsan İlhan ise, Hz.Peygamber'i anlamanın, hayatı nasıl yaşayacağımızı anlamak demek olduğunu vurgulayarak, "Peygamberimiz ile ortak noktamız olan kulluk bilinci ile hareket etmeliyiz. İman noktasında Peygamberimizin kalbi ile kalbimizi birleştirirsek onu anlamış oluruz" mesajını verdi. Daha sonra ise Nihat Hatipoğlu, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) hayatından kıssalara yer verdiği konuşmasını yaptı.

Programın sonunda Abdülkadir Aksu Başkan Ak'a, Başkan da Abdülkadir Şehitoğlu'na Kabe maketi hediye etti.

Kutlu Doğum Haftası, Nihat Hatipoğlu Kıssaları İle Kutlandı

Kutlu Doğum Haftası, Nihat Hatipoğlu Kıssaları İle Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim