• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kutlu Doğum Coşkusu Salonlara Sığmadı

Kutlu Doğum Coşkusu Salonlara Sığmadı
2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Müftülüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan "Hz. Peygamber,...

2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Müftülüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım" konulu Kutlu Doğum Haftası Programı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde yapıldı. Farklı etkinliklerin yer aldığı görkemli geceye yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Kutlu Doğum Haftası Programı büyük ilgi gördü. Programa Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Baro Başkanı Av. Fevzi Konaç, Vali Yardımcıları Zülkarnin Öztürk, Erdoğan Aygenç, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ramazan Ertürk, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Zeki Erdinç, Mehmet Karamercan, Kızılay Kayseri Şube Müdürü Ayhan Uzandaç, bürokratlar, daire müdürleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışını Eyüp Sultan Camii İmam-Hatibi Erhan Mete Kur'an-ı Kerim okuyarak yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, insanlığı diriltmek, yaşatmak ve yüceltmek için bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin "Gelin Birlik Olalım" çağrısıyla yapıldığını söyledi. Konuşmasında tevhit ve vahdet üzerinde duran Güven, "Müslüman daima ümmetin menfaatini kendi menfaatinin üzerinde tutmalıdır. Vahdet ümmetin onurunu korumakla mümkündür. Vahdet, her biri kendine has özellikler taşıyan ve kendi başına bir dünya olan çok sayıda insanın bir araya geldiklerinde ortak bir resmi oluşturma kabiliyetleridir. Vahdet, ümmet şuuru taşıyan sayısız müminin özgürlüğünü yitirmeden birbirine bağlanması, iradesini kaybetmeden birliğe boyun eğmesidir. Vahdetin temelinde hiç kuşkusuz Allah'ın bir ve eşsiz oluşuna iman vardır. Vahdet binasının duvarları Allah Resûlü'nün rehberliğinde örülür. Her mümin bir tuğladır. Tıpkı onun (s.a.s.) mübarek ellerini birbirine geçirerek tasvir ettiği gibi: "Müslüman'ın diğer Müslümanlarla ilişkisi, birbirine kenetlenmiş bir binanın tuğlaları gibidir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kutlu Doğum Haftası'na gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılın temasını "Gelin Birlik Olalım" sloganıyla süslediğini hatırlatan Başkan Çelik, "Bu sloganı kendi içimizde biz de uyguladık ve İl Müftülüğümüzle birlik olarak güçlü ve kaliteli bir program gerçekleştirdik" diye konuştu.

Programa katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de Peygamberimizi anlatmaya sözlerin yetmeyeceğini belirterek, "Bizler çok şanslı bir ümmetiz. Peygamberimizin kıymetini bilerek ve O'nu model alarak her dönemde O'nun ışığı ile yürümeye gayret etmeliyiz" dedi. Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de konuşmasında, yol gösteren ve ışık tutan Peygamberimizin yolundan gitmenin en büyük şeref olduğunu söyledi. İslam dünyasındaki sıkıntılara da değinen Tamer, "Vahdet altında birleşmeyi Allah bize nasip etsin. Allah'tan İslam coğrafyasına huzur getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra Marmara Üniversitesi E. Öğretim Üyesi ve tanınmış hadis alimlerinden olan Prof. Dr. İsmail Lüfti Çakan kürsüye geldi. Geceye konuşmacı olarak katılan Çakan, sinsi bir şekilde İslam ümmetinin hem tevhit inancını hem de tevhit inancının sonucu olan toplumun vahdetini, birliğini, kardeşliğini paramparça etmek için çalışanlar olduğunu belirtti. Değerlere sadece İslam ile dönülebileceğini vurgulayan İsmail Lütfi Çakan, "Dinimizin öğrettiği değerler, Peygamber efendimizin ahenklendirdiği İslam uygulamasına sarılarak kendimize özgü değerlerimizi kazanabiliriz. İslam'ı bir tarafa koyarak, batı değerleri gibi sözlerle vahşi batıyı örnek göstererek bu aziz milletin değerleriyle, inancıyla kimse oynayamaz" dedi.

Gecede daha sonra Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilkokul ve ortaokul ve liselerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Bütün protokole ve hediye kazananlara gül takdimi yapıldı. Hediye ve gül takdiminin ardından ise Mustafa Demirci sahne alarak birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Kur'an-ı Kerim ile açılan görkemli gece yine Kur'an-ı Kerim ve İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan tarafından yapılan dua ile kapandı. Kutlu Doğum Haftası Programına katılanlara salon çıkışında aşure dağıtıldı.

Kutlu Doğum Coşkusu Salonlara Sığmadı

Kutlu Doğum Coşkusu Salonlara Sığmadı

Kutlu Doğum Coşkusu Salonlara Sığmadı

Kutlu Doğum Coşkusu Salonlara Sığmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim