• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C

Kütahya Ülkü Ocakları Hocalı Katliamını Unutmadı

Kütahya Ülkü Ocakları Hocalı Katliamını Unutmadı
Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Azeri sivillerin katledilmesinin yıldönümünde Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanlığı...

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Azeri sivillerin katledilmesinin yıldönümünde Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanlığı tarafından yürüyüş düzenledi.

Ulu Cami önünden akşam namazı sonrasında düzenlenen yürüyüşe; Kütahya Ülkü Ocakları İl Yönetimi ile birlikte MHP İl Başkanı Mehmet Ali Türker, MHP Kadın Kolları Başkanı Kadriye Kara, MHP Milletvekili Adayları MHP Belediye ve İl Meclis üyeleri Türk Eğitim-Sen ve diğer sendika yöneticilerinin katılımı ile gerekleşti.

Karagöz Paşa Camii önüne kadar çeşitli sloganlar atarak gelen kalabalık grup, burada basın açıklaması yaptı.

Kütahya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Akkoç tarafından yapılan basın açıklamasında, "Bundan tam 24 yıl önce Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesinin Hocalar Kasabasında sahnelenen ermeni vahşeti 21.nci asrın en büyük facialarından ve felaketlerinden birisi olarak tarihe geçmiştir. Dönemin Rus zihniyetinin, bu kıyımın gerçekleşmesinde önemli oranda payı ve katkısı olduğu bugün dahada netleşmiştir. 1992 tarihinde Hocalı kasaba halkı Ermeni azınlığının ve acımasızlığının iğrenç yüzüyle karşılaşmış ve bu kapsamda soydaşlarımız ağır ve kanlı bir saldırıya uğramıştır.106'sı kadın, 632'ü çocuk, 70 den fazlası yaşlı olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı kardeşimiz, soydaşımız hunharca ve alçakça katledilmiştir.Sayıları binleri bulan soydaşımız ise yaralanmış, rehin düşmüş ve de kaybolmuştur.Hocalı dramı,Türk milletine karşı işlenmiş bir insanlık suçu olup, failleride her daim katillikle ve canilikle ömür boyu yüzleşeceklerdir. Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cür'et eden Ermeni ahlaksızlığını azizi milletimiz lanetle ve nefretle hatırlayacaktır" denildi.

Basın açıklaması sonrasında grup olaysız şekilde dağıldı. (EFE)

Kütahya Ülkü Ocakları Hocalı Katliamını Unutmadı

Kütahya Ülkü Ocakları Hocalı Katliamını Unutmadı

Kütahya Ülkü Ocakları Hocalı Katliamını Unutmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim