• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 13 °C

KOSGEB’den İmalatçıya 1 Milyon Liralık Destek

KOSGEB’den İmalatçıya 1 Milyon Liralık Destek
KOSGEB Ordu Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2016 yılında çağrıya çıkılacak olan KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında KOBİ'lerin...

KOSGEB Ordu Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2016 yılında çağrıya çıkılacak olan KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında KOBİ'lerin yapacağı yatırımlara 300 bin TL'si hibe, 700 bin TL'si de faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon TL destek sağlanacağı belirtildi.

Çağrıya çıkılacak programlarla ilgili yapılan açıklamada, "2016 yılı başında çağrıya çıkılacak. KOBİ-GEL kapsamında KOBİ'lerin yapacağı yatırımlara 300 bin TL'si hibe ve 700 bin TL faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon TL destek sağlanacak. Ayrıca, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'na göre, yeni girişimcilere KOSGEB tarafından verilen 30 bin TL hibe ve 70 TL faizsiz destek miktarı, faizsiz destek miktarı 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz destek olmak üzere 150 bin TL'ye çıkartıldı. Öte yandan, Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde esnafımıza 30 bin TL faizsiz kredi sağlanacak. Halihazırda KOSGEB'den destek almamış ve 2015 yılında sarkmış kredi borcu olmayan esnaf, KOSGEB'den yazı alarak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kanalıyla bu krediden yararlanabilecekler" denildi.

KALKINMAYA BÜYÜK DESTEK

Ülkenin kalkınmasında KOSGEB'nin önemli bir misyonu olduğunu belirtilen açıklamada, hedeflenen yatımların ve bu yatırımların istihdama katkılarının arttırılmasında devlet desteği kullandıran kuruluşlarının büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

Ayrıca gelişmekte olan dünya ve teknoloji ile birlikte büyüyen sanayiye ayak uydurmak isteyen ve küçük kalmak istemeyen işletme sahiplerinin KOSGEB'in sağladığı desteklerden muhakkak yararlanmaları gerektiği söylenen açıklamada, tanıma uyan tüm KOBİ'ler proje hazırlayarak, destek programından yararlanmaya davet edildi.

PROJENİ YAP KOBİGEL İLE DESTEĞİ

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ'ler, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacak. Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek, 3. 4. 5. ve 6. bölgelerde imalat sanayinin sadece düşük-orta düşük teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'ler proje başvurusunda bulunabilecek, imalat sanayi KOBİ'lerine, proje kapsamında yerli makine-teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek verilecek.

Başvuruların ise 1 Nisan-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacağı bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim