• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Konak’tan Esnafa Yerinde Tahsilat

Konak’tan Esnafa Yerinde Tahsilat
Konak Belediyesi ilçede faaliyet gösteren esnaflardan aylık olarak tahsil edilen işgal harcı ödeme işini külfet olmaktan çıkardı.

Konak Belediyesi ilçede faaliyet gösteren esnaflardan aylık olarak tahsil edilen işgal harcı ödeme işini külfet olmaktan çıkardı. Mükellefleri belediyeye gelmek zorunda bırakmayan uygulama ile belediye görevlileri mükellefleri işyerlerinde ziyaret ederek, ödemeleri yerinde tahsil ediyor. Dileyen esnaf aylık işgal harcını peşin ödeyebildiği gibi dileyen de pos cihazı ile ödeme yapabiliyor.

HEM İŞ HEM ZİYARET

Zabıta Müdürlüğü ile Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü çalışmadan esnaf da oldukça memnun. İşgal harcını belediyeye gitmeden, iş yerinde ödeyebilen esnaf uygulamanın keyfini yaşıyor. Görevliler Konak sınırları içindeki işgal harcı ödemesi gereken tüm işletmeleri ziyaret ediyor. Kapısını çaldıkları mükelleflere önce hayırlı işler diyen belediye ekipleri ardından makbuz karşılığı işgaliye bedelini yerinde ve anında tahsil ediyor.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME KOLAYLIĞI

Yapılan ölçümle belirlenen metrekare işgaliye bedeli ise 1 Lira üzerinden hesaplanıyor. İşlem sırasında dileyen iş yeri sahibi nakit ödeme yapabildiği gibi isteyen de pos cihazı sayesinde kredi kartıyla ödeme yapabiliyor. Uygulama sayesinde mükellefler belediyeye gitmek zorunda kalmıyor. Böylelikle hem zamandan tasarruf sağlıyorlar hem de işgaliye ödemelerini geciktirmeden zamanında yapmış oluyor. Uygulama sırasında işgaliye sınırları da denetleniyor. Zabıta ekipleri tanınan işgaliye sınırını aşan işletmeleri uyarıyor. Ağustos ayından bu yana İzmir'in en önemli noktalarından Kordon'daki işletmelerin de işgaliye bedeli Konak Belediyesi tarafından toplanıyor.

"TAHAMMÜL SINIRI ÖNEMLİ"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş işgal harcının yerinde tahsil edilmesinin esnafa kolaylık sağladığını dile getirdi. İşgalin bir hak olmadığını belirten Pekdaş, "İşgal kamuya ait yerlerin, sokakların özel sektörce kullanılmasıdır. Kamuya ait bir yerin özel işletme tarafından kullanılıyor olması da kamuya verilen bir zarardır aynı zamanda. Bu zararın karşılığını da işgaliye harcı olarak ödüyor vatandaşlarımız. Burada dikkat edilmesi gereken kamuya ait her yer işgal edilir, tazminatı ödenir, kullanılır gibi bir düşünceye kapılmamaktır. Bu düşünce doğru olamaz. Elbette biz Akdenizli bir kentiz ve bizim için sokaklar önemli. Günün çoğunu sokakta geçiriyor, sokakta yaşıyor, eğleniyoruz. Bu buluşma mekanlarında ufak keyiflerimiz de var. Öyleyse sokağın bir kullanılabilme potansiyeli var. Bu kullanılabilme potansiyelinin de tahammül edilir, kabul görür olması gerekiyor. Belediye olarak bu özeni göstermeliyiz. Bu yollar, caddeler, sokaklar aynı zamanda insanlara aittir. Bu dengeyi kurma görevimiz var bizim. Bunun için azami çabayı gösteriyoruz. Bu işgalin kabul edilir bir işgal olması için bütün hemşerilerimizin bize yardımcı olmasını, kent yaşamına saygılı olmak için el ele vermesini bekliyoruz" dedi.

Konak’tan Esnafa Yerinde Tahsilat

Konak’tan Esnafa Yerinde Tahsilat

Konak’tan Esnafa Yerinde Tahsilat

Konak’tan Esnafa Yerinde Tahsilat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim