• BIST 10057.55
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Klasik Araba Sevenler Kepez’de Buluştu

Klasik Araba Sevenler Kepez’de Buluştu
Türkiye tarihine damga vurmuş otomobillere olan merakıyla tanınan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, ülkenin çeşitli illerinden gelen Murat 124...

Türkiye tarihine damga vurmuş otomobillere olan merakıyla tanınan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, ülkenin çeşitli illerinden gelen Murat 124 tutkunlarını misafir etti.

Türkiye tarihinde iz bırakmış otomobillerin nostaljisini yaşatmasıyla bilinen Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, bu kez de ülkenin dört bir yanından gelen Murat 124 tutkunlarını Kepez Kent Ormanı'nda ağırladı. Devrim, Anadol ve Murat 124 otomobillerinin aslına uygun olarak Kepez Kent Ormanı ile Dokuma Fabrikası'nda sergilenmesi için özel gayret gösteren Başkan Tütüncü, ülke hafızasını canlandırmaya çalışıyor. Bu anlamda Tütüncü ile aynı duyguları paylaşan Kulüp 124 ile halen özellikle kırsal kesimlerde yoğun olarak kullanılan Jawa marka motosiklet tutkunlarının oluşturduğu Antalya Jawa Motosiklet Kulübü üyeleri, Kepez Kent Ormanı'nda bir araya geldi.

Aralarında Gebze, Bursa, İzmir, Kocaeli, Konya, Isparta ve Burdurlunun da bulunduğu 40 Murat 124 tutkunu grup üyesi, özenle süsledikleri otomobillerini Kepez Kent Ormanı ana yürüyüş yolu üzerine sıraladı. Hafta sonunu aileleriyle birlikte geçirmek için Kent Ormanı'na gelen Antalyalılar, sürpriz karşısında oldukça mutlu oldu.

Buluşmayla tarihe bir yolculuk yapmak istediklerini anlatan Başkan Tütüncü, 1971 ile 1976 yılları arasında üretilmiş Murat 124'leri kent ormanında buluşturduklarını söyledi. Grup üyelerine Dokuma Fabrikası ile Kepez Kent Ormanı'ndaki buluşmaları tekrarlamalarını teklif ettiğini belirten Tütüncü, "Halkımızın bu araçlara ilgi duymalarını istiyorum. Böylesi günü birlik sergilerle halkımızın dikkatine sunalım istedik. Herkesin tercih ettiği Kepez Kent Ormanı'nda, sergileme mekanlarının oluşturulmuş olmasından dolayı çok mutlu oldum. Her zaman söylüyoruz, Kepez'de gelişim, değişim ivmesi var. Hayatın tüm renkleri Kepez'de. Hayat Kepez'de güzel" dedi.

Kulübün 1973 yılında Türkiye Otomobil A.Ş. tarafından kurulduğunu açıklayan grup lideri Osman Kölemen, "Zamanla atıl kalıp unutulan bu oluşumu, biz 3 yıl önce tekrar yaşatalım istedik. Günümüzde bin 450 aracın üye olduğu bir grup oldu. Buraya çeşitli illerden 40 araç ile gelerek, kış mevsimi buluşmamızı gerçekleştirdik. Misafirperverliğinden dolayı Başkan Tütüncü'ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Klasik Araba Sevenler Kepez’de Buluştu

Klasik Araba Sevenler Kepez’de Buluştu

Klasik Araba Sevenler Kepez’de Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim