• BIST 10087.35
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Kent Konseyi’nden Güvenli’ye ‘Değer’ Plaketi

Kent Konseyi’nden Güvenli’ye ‘Değer’ Plaketi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri "Şehrimize Değer Katan Değerler" Projesi kapsamında Erzurum...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri "Şehrimize Değer Katan Değerler" Projesi kapsamında Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli'yi ziyaret ederek plaket verdi.

Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt, geçmişten günümüze kadar Erzurum ekonomisinin kalkınmasına ve gelişmesine yapmış olduğu katma değerler için ESTP Başkanı Güvenli'ye teşekkür etti. Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Bozkurt, Erzurum'un sorunlarının doğru bir şekilde tespit edilerek çözümü noktasında hep birlikte ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Bozkurt, ESTP'nin de bu noktada önemli rol üstlendiğini ve bünyesinde bulundurduğu bir çok sivil toplum kuruluşu ile şehrin sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Bu nedenle de ESTP Başkanı A.Mustafa Güvenli'ye teşekkürlerini ileten Bozkurt, plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

GÜVENLİ: ÖNCELİKLE STRATEJİ KALKINMA PLANI ÇIKARILMALI

Bu arada ESTP Başkanı A. Mustafa Güvenli ise, şehrin kalkınması ve eski ticari merkez konumuna kavuşması için öncelikle stratejik kalkınma planının çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.

Şehrin sorunlarının öncelikli sıralamasına göre geniş bir şekilde ele alınması gerektiğinin altını çizen Başkan A. Mustafa Güvenli, 1985 li yıllarda Türkiye nüfusunun yüzde 2'sini oluşturan Erzurumlu nüfusunun her geçen yıl daha da gerilediğini ve Erzurum'un hak etmediği bir konumda bulunduğunu vurguladı. Güvenli, Erzurum'un hak etmediği bu girdaptan biran önce kurtulması gerektiğini, bunun için de Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'nin yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiklerini ve taktirle karşıladıklarını belirtti. ESTP olarak kent konseyine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da kaydeden Güvenli, bu noktada ESTP ve kent konseyi gibi bütün sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, siyasiler ve iş adamlarının el birliği etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim