• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C

Kent Güvenliğine Beyşehir Belediyesi Desteği

Kent Güvenliğine Beyşehir Belediyesi Desteği
Konya'nın Beyşehir ilçe merkezinin güvenliği Beyşehir Belediyesi'nin de vereceği destekle kurulacak kamera sistemi ile sağlanacak.

Konya'nın Beyşehir ilçe merkezinin güvenliği Beyşehir Belediyesi'nin de vereceği destekle kurulacak kamera sistemi ile sağlanacak.

Beyşehir Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen İlçe Güvenlik Danışma Kurulu toplantısında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, katılımcılara şehir merkezinin güvenliği konusunda Beyşehir Belediyesi-İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile kurulacak yeni kamera sistemiyle ilgili bilgiler verdi.

Beyşehir kent merkezinin muhtelif noktalarına 100 civarında bir kameranın güvenlik maksadıyla kurulacağını anlatan Özaltun, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılacak ortak bir protokolle bunun maliyet kısmının bir bölümünün belediye tarafından üstlenileceğini söyledi. Devletin de kamera noktasında maliyetle ilgili olarak destek ve katkı sağlayacağını ifade eden Özaltun, "İnşallah Beyşehir ilçemiz bu yıl içerisinde güvenlik kamerası noktasında bir problem yaşamayacak. Devamında mahalle muhtarlıklarımızdan gelen talepler üzerine dış mahallelerimizde de güvenlik kameralarına yönelik çalışmalarımızı yaygınlaştıracağız" dedi.

"BEYŞEHİR GÜVENLİ BİR ŞEHİR"

Beyşehir'de güvenlik konusundaki tedbirlerin artırılacak olmasına rağmen ilçenin güvenlik yönünden huzurlu ve güven duyulan bir şehir olduğuna da dikkati çeken Özaltun, bunun kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, "Tabi sadece güvenli bir şehir olmak da yetmiyor. Suç oranımız istatistiklere göre normal olarak karşılansa da, bize göre yüksek bir oran. Ama bunun azaltılması da Emniyetimizle birlikte hepimizin elinde. Biz bu suç oranlarını toplum olarak elbirliği ile daha da düşürebileceğimize inanıyorum. Bu konuda, Beyşehir'de örnek bir dayanışma ruhu sergilememiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK PROJELER GELİYOR

Başkan Özaltun, şehir merkezindeki trafiği rahatlatacak bir takım önlemlere ilişkin olarak hayata geçirmek istedikleri projelerden de söz etti. Vatandaşlardan trafikte yaşanan sıkıntılarla ilgili kendilerine hem galericiler hem de araç kiralama işi yapan firmalarla alakalı yoğun şikayetlerin geldiğini aktaran Özaltun, "Gelen bu talepler üzerine hem oto galericilerimizle, hem de kiralık otomobil işi yapan işyeri sahiplerimizle birkaç defa görüştüm. Beyşehir'in farkı yerlerinde, onların istedikleri bir yerde galericiler sitesi yapabiliriz, otomobil kiralama yeri de yapabiliriz, traktörcülere galeri de yapabiliriz. Bunları ifade ettik. Bu konuda, gerek Kaymakamlığımızdan, gerekse Emniyetimiz ve mahalle muhtarlarımızdan da veya sivil toplum örgütlerimizden bize bir öneri, teklif gelirse Belediye olarak yer yapma konusunda hazırız. Onların istedikleri bir yerde. Zira, trafik akış noktasında Emniyetimiz de zorlanıyor biliyorum, özellikle otopark ve trafiğin akıcılığı hususlarında" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim