• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 13 °C

Kartepe’de Anne Adaylarına Gebe Sınıfı Açıldı

Kartepe’de Anne Adaylarına Gebe Sınıfı Açıldı
Kartepe ilçesinde anne adaylarını gebelik döneminde bilgilendirmek için "Gebe Sınıfı" açıldı.

Kartepe ilçesinde anne adaylarını gebelik döneminde bilgilendirmek için "Gebe Sınıfı" açıldı.

Kartepelilere rutinin dışında üst seviyede sağlık hizmetleri sunma hedefindeki Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in de desteğiyle Kartepe Toplum Sağlığı Merkezi'nde "Gebe Sınıfı" açıldı. Kartepe Belediyesi'nin Kartepe Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Kartepe 2'nolu ASHİ bünyesinde kurulan sınıfın açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirildi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in yanı sıra Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kocaeli İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan Öztürk, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Kartepeliler açılışta hazır bulundu.

Kartepe Belediyesi katkıları ile Kartepe sağlık hizmetlerinin üst seviyeye çıktığını belirten Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Aslan, verdiği destek için Başkan Üzülmez'e teşekkür etti. Anne adaylarını gebelik döneminde bilgilendirmek amacıyla hizmet verecek Gebe Sınıfının kurulmasında katkısı olan herkese teşekkür eden Dr. Aslan, "Kartepe Belediyemiz, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, İstanbul Doğum Akademisi ve kurumumuz emekçilerinden Gebe Sınıfı Eğitmeni Ebe Nazime Uygur'a katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Gebe Sınıfı hakkında bilgi veren Dr. Aslan, "Kıymetli kadınlarımızın gebelik sürecinde, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası konularda bilgi sahibi olmaları ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, annelik sürecindeki gerekli bilgi ve becerilerini kazandırarak, "Sağlıklı anne, sağlıklı nesil" sloganımızla tüm Kartepeli kadınlara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet verecek Gebe Bilgilendirme Sınıfı açılışında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle tüm kadınların gününü kutladı. Başkan Üzülmez, "Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sosyal hayatın içerisinde birlikte yaşadığımız, paylaştığımız kadınlarımıza saygımızı ve sevgimizi eksik etmiyoruz. Bugünde bir farkındalık bir anlamda hatırlatma anlamında kutladığımız günde gerçekleştirilen bu açılış ilçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kartepe’de Anne Adaylarına Gebe Sınıfı Açıldı

Kartepe’de Anne Adaylarına Gebe Sınıfı Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim