• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Kars’ta Yarı Yıl Tatili Başladı

Kars’ta Yarı Yıl Tatili Başladı
Kars'ta ilk ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören yaklaşık 70 bin öğrenci karne alarak yarı yıl tatiline girdi.

Kars'ta ilk ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören yaklaşık 70 bin öğrenci karne alarak yarı yıl tatiline girdi. 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi yarıyıl tatili bugün başladı.

Kars'ta yarıyıl tatili dolayısıyla karne töreni yapıldı. Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine Vali Günay Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Okul Müdürü Fikret Naki, milli eğitim müdür yardımcıları, kurum ve daire müdürleri ile öğrenci velileri katıldı. Öğrencilerin ve ailelerinin karnelerini Vali Günay Özdemir verdi.

"MEHMETÇİK OKULUNDA NORMAL EĞİTİME GEÇİRECEK PROJEYİ İNŞALLAH UYGULAMAYA KOYACAĞIZ"

Şuanda yaklaşık 70 bin öğrencimiz tatile girdi diyen Vali Günay Özdemir, "Bugün Bülbül Mahallesi Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda da 340 öğrencimiz tatile girdi. Eğitim anlamında ciddi bir sıkıntımız yok. Genel olarak derslik ve öğretmen anlamında Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde bir imkana sahibiz. Yalnız bazı okullarımızda sıkıntılar var. Özellikle Mehmetçik İlköğretim okulumuz şuanda iki öğretim yapan bir okulumuz, biz bu okulumuzda da normal eğitime geçilmesi için ne gerekiyorsa alt yapı anlamında her türlü ihtiyacı gidermeye hazırız. Aslında biz bunu geçen yıllarda da çözmek için çaba sarf ettik ama bölgede, mahallemizde arsa bulamadığımız için yeni bir okul yapma imkanımız olmadı. Ve bizde bu imkanlar ölçüsünde Mehmetçik Okulunda normal eğitime geçirecek projeyi inşallah uygulamaya koyacağız" dedi.

"ÖĞRENCİLER TABİ OYUNLARINI OYNAYACAKLAR AMA OKUMA ANLAMINDA DA KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ GEREKİYOR"

Bu yıl ödevsiz bir tatile girildiğini hatırlatan Vali Günay Özdemir, "Ödevsiz ama bir tatil ama öğrencilerimizi de boş bırakmıyoruz. Özellikle biz öğrencilerimize bugün buraya kitaplar getirdik. Öğrencilerimiz bu önem içerisinde en azından okuyacaklar. Şimdi ödev yok demek, öğrenciler tabi oyunlarını oynayacaklar ama okuma anlamında da kendilerini geliştirmek gerekiyor. Zaten öğrencilere öğretmenlerimizde aynı şeyi tavsiye ettiler. Öğrencilerimiz okumayı seven, araştırmayı seven çocuklarımız, ben onların bu konuyu iyi değerlendireceklerini düşünüyorum" diye konuştu.

"BEN BÜTÜN AİLELERDEN AYNI DUYARLILIĞI BEKLİYORUM"

Öğrencilerin başarılı olmaları için bütün ailerin duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Özdemir, "Bir başarısızlık varsa anne babanındır. Başarı varsa da öğrencinindir. Onun için anne babalar zaten Bülbül Mahallesi'nde gördüğünüz gibi birçok anne baba görevlerini yerine getirmişler. Ve öğrencileriyle ilgilenmişler. Bu konuda ben özellikle ilgilenen ailelere teşekkür ediyorum. Çünkü bu çocuklar bizim değerlerimiz. Bu değerlerimizi ne kadar iyi kullanabilirsek kendilerine, ailelerine, topluma, insanlığa faydalı olacak, ben bütün ailelerden aynı duyarlılığı bekliyorum. Eğer bu şekilde çocuklarımıza yakın ilgi gösterirsek, iyi takip edersek ben çocuklarımızın iyi yerlerde ve çok daha başarılı olacaklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Öye yandan karne töreninde özellikle Vali Günay Özdemir'in ana okulu öğrencileriyle yakından ilgilenmesi gözlerden kaçmazken, minik öğrenciler ile Özdemir arasında tatlı diyalog ise karne töreninde renkli görüntülere sahne oldu.

Kars genelinde 614 okulda eğitim öğretime katılan yaklaşık 70 bin öğrenci ile 3 bin 500 öğretmen, düzenlenen törenle 15 günlük yarıyı tatiline girdi.

Kars’ta Yarı Yıl Tatili Başladı

Kars’ta Yarı Yıl Tatili Başladı

Kars’ta Yarı Yıl Tatili Başladı

Kars’ta Yarı Yıl Tatili Başladı

Kars’ta Yarı Yıl Tatili Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim