• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Karşıyaka’da Engeller Ortadan Kalkıyor

Karşıyaka’da Engeller Ortadan Kalkıyor
Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak projeler üretilen Karşıyaka'da hizmet binaları ile kültür merkezlerinde özel düzenlemeler yapıldı.

Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak projeler üretilen Karşıyaka'da hizmet binaları ile kültür merkezlerinde özel düzenlemeler yapıldı. Rampalar ile engellilere uygun giriş ve yönlendirmeler başta olmak üzere yapılan çalışmalarla 14 bina daha engelsiz hale getirildi.

Engellilerin, kimsenin yardımını almadan tüm hizmet birimlerinden işlemlerini yerine getirmelerini amaçlayan düzenlemeler, Karşıyaka Belediyesi Hizmet Binası'ndan başlatıldı. Uzmanlarca hazırlanan plan doğrultusunda gerçekleştirilen düzenlemeler sonrası giriş katları, katlar arasında ulaşım, tuvalatler gibi tüm alanlar engellilerin kullanımına uygun hale geldi. Çalışmalar, Teknik Hizmet Binası, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, Deniz Baykal Kültür Merkezi, İsmail Cem Kültür Merkezi, Çarşı Kültür Merkezi, Karşıyaka Spor Salonu ile devam etti. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalara Zübeyde Hanım ve Bahçelievler katlı pazarları ile Bostanlı Pazaryeri de dahil edildi. Karşıyaka Belediyesi ayrıca talep üzerine Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Lisesi ile Mavişehir İlköğretim Okulu'nda da aynı çalışmayı gerçekleştirdi.

Yapılan düzenlemeler kapsamında görme engelliler için hissedilebilir uyarıcı sarı şeritli yollar, girişlerde kabartmalı kat planları krokisi, sesli uyarı sistemleri, bina girişlerine engelli araç park yeri, giriş rampaları, bina içlerinde engellilere özel asansör, başta tuvaletler olmak üzere birimlerin girişlerinde kabartma yazılar eklendi. Hem görme hem de yürüme engellilerine yönelik tüm detaylar yasada belirtilen standartlara uygun hale getirildi.

"YAŞAM KOLAYLAŞIYOR"

"Engellilerimiz kültür-sanat tesislerimizde kendilerine uygun hale getirilen imkanlar ile etkinlikleri rahatlıkla izleyebilecek, maçlara gidebilecek" diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Dezavantajlı durumda olan hemşerilerimiz, yaptığımız düzenlemeler sonrası pazar alışverişlerini de kendi başlarına yapabilecek. Yeni yaptığımız tüm tesislerimizde de aynı anlayış ile hareket ediyoruz. Karşıyakamızda engelleri ortadan kaldırarak daha kolay yaşanılabilir bir kent oluşturuyoruz" dedi.

Karşıyaka’da Engeller Ortadan Kalkıyor

Karşıyaka’da Engeller Ortadan Kalkıyor

Karşıyaka’da Engeller Ortadan Kalkıyor

Karşıyaka’da Engeller Ortadan Kalkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim