• BIST 10107.96
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C

Kalpler dünya çocukları için çarptı

Kalpler dünya çocukları için çarptı
UNICEF Almanya Komitesi üyesi Heribert Klein tarafından 1998'de başlatılan "UNICEF için bir kalp" kampanyası ile dünya üzerinde yoksul çocuklara yardım...

UNICEF Almanya Komitesi üyesi Heribert Klein tarafından 1998'de başlatılan "UNICEF için bir kalp" kampanyası ile dünya üzerinde yoksul çocuklara yardım eli uzatılmaya çalışılıyor. Kampanyaya birçok kurum, kuruluş ve sanatçılar da destek veriyor.

Geliri Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) aktarılacak yardım kampanyasında 23 ülkeden 23 sanatçı, yeteneklerini UNICEF için tahtadan kalbe işledi.

Köln'de Commerzbank AG'nin müşteri resepsiyonunda açılan sergi, şimdi Hamburg'da ziyaretçileri bekliyor.

Hamburg'da düzenlenen açılış programına Hamburg Çalışma, Sosyal Hizmetler, Aile ve Uyum Bakanı Dr. Melanie Leonhard ile "UNİCEF için bir kalp- EIN HERZ FÜR UNICEF" projesinin direktörü ve kurucusu Heribert Klein katıldı. Bu sene sergiden elde edilen bütün gelirler Nepal'e bağışlanacak.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Melanie Leonhard, Hamburg'da böyle bir serginin açılmasından dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Kültür, spor ve diğer branşlardan insanları böyle bir proje ile birleştirerek büyük bir başarıya imza atıldığını belirten Leonhard, "Son yıllarda binlerce insan savaşlardan dolayı vatanlarını terk etmek zorunda kaldı. Savaş olan ülkelerdeki ve Avrupa'daki mülteci çocukların ve gençlerin ihtiyaçlarının karşılanması, eğitimlerinin yapılması ve korunması gerekmektedir. Çocuk hakkı, dünyadaki bütün çocuklar için geçerlidir." dedi.

Çocuk hakkı denildiğinde onları sadece kaba kuvvetten korumanın akla gelmemesi gerektiğinin altını çizen Leonhard, çocukların isteklerini yerine getirmenin, eşit şans tanımanın ve iyi bir eğitimin her çocuğun hakkı olduğunu vurguladı.

Unicef ile Commerzbank'ın 30 yıldan fazla birlikte çalıştığını söyleyen Klein, bu süre içerisinde yaklaşık 3 Milyon Euro'nun çocuklara yardım fonuna aktarıldığını kaydetti.

'Unicef için bir kalp" projesinin işleyişi ise kısaca şöyle, "Gönüllüler 40×40 santimetre ebadında "UNICEF Kalbi" satın alıyor ve ünlüler, uluslararası sanatçılar, politikacılar, şirket yöneticileri ve sponsorluk kabul edenlere boyatıyorlar. Daha sonra, kalpler UNICEF'e yardım için yapılan açık arttırmada satılıyor.

Türkiye'den Meral Alma'nın katıldığı sergiye Almanya'dan Günther Uecker, Belçika'dan Marc Kirschvink, Brezilya'dan Oscar Oiwa, Çin'den Prof. Qi Yang, Fransa'dan Pierre Chirouze, Japonya'dan Makoto Tojiki ve USA'dan Prof. Rita McBride sanat dünyasının yakından tanıdığı simalar da katıldı.

EIN HERZ FÜR UNICEF Sergisi Hamburg'da Jungfernstieg 22 adresinde 8 Ocak'a kadar Commerzbank'ın açık bulunduğu saatlerde ziyaret edilebilir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim