• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

İstanbul Silivri depreminde hasar gören 8 okul yıkılıp yeniden yapılacak

İstanbul Silivri depreminde hasar gören 8 okul yıkılıp yeniden yapılacak
İstanbul Valiliği ''Silivri depreminde hasar gören 8 okul yıkılıp yeniden yapılacak'' açıklamasında bulundu.

İstanbul'da geçen yıl 26 Eylül'de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından okullar incelemeye alındı. İleri tetkik çalışmaları sonucunda 8 okulun yıkılmasına karar verildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan söz konusu açıklamada 5,8 büyüklüğündeki depremde zarar gören okullarda eğitim ve öğretime ara verilmişti. İleri tetkik çalışmalarının sonuçları duyuruldu.

8 okul yıkılacak 

Buna göre, Bayrampaşa, Çatalca, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Silivri ilçelerindeki 8 okulun yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. 2 okulda ise güçlendirme çalışması yapılacak.

Yıkılacak okulların listesi ise şöyle açıklandı:

"Bayrampaşa Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (A Blok), Eyüpsultan Üçşehitler İlkokulu ve Ortaokulu, Gaziosmanpaşa 100. Yıl İlkokulu/Ortaokulu, Küçükçekmece Göktürk İlkokulu Kapalı Spor Salonu, Küçükçekmece Tahsin Banguoğlu İlkokulu, Silivri Fevzipaşa Değirmenköy İlkokulu (Ek Bina), Silivri Çeltik İlkokulu ve Anasınıfı.”


Açıklamada Küçükçekmece Söğütlüçeşme Ortaokulu ve Fatih Çapa Fen Lisesi Kız Yurdunda ise "güçlendirme çalışması yapılmasına” karar verildiği ve proje yapımları devam ettiği belirtildi.

“İleri Tetkik Çalışmaları” devam etmekte olduğu 14 okul

“İleri Tetkik Çalışmaları” devam etmekte olduğu 14 okul ise şöyle açıklandı:

“Avcılar Alsancak İlkokulu, Alsancak Ortaokulu, Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), Küçükçekmece Nergiz Anaokulu, Pendik Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Sultangazi İstiklal İlkokulu, Sultangazi İstiklal Ortaokulu, Üsküdar Burhan Felek Anadolu Lisesi (A Blok), Gaziosmanpaşa Vefa Poyraz Anadolu Lisesi, Güngören Haznedar Abdi İpekçi İlkokulu (A Blok), Güngören Haznedar Abdi İpekçi İlkokulu (B Blok), Güngören Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu, Küçükçekmece Gültepe İlkokulu, Silivri Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu.” Öte yandan okullardaki çalışmaların Şubat ayının sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.


Ayrıca, 'Gözleme Dayalı Ön Tespit Çalışmaları'na göre eğitim-öğretime “geçici süre ara verilmiş” olan 16 okulda ise, “İleri Tetkik Çalışmaları” sonucunda, yıkım veya güçlendirmeye gerek olmadığı belirlendiği ifade edildi. Bu okullarda gerekli olan tadilat çalışmaları yapılarak eğitim-öğretime devam etmeleri sağlandığı açıklandı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim