• BIST 10087.35
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

İslahiye Meslek Yüksekokulu Kurs Ve Eğitimlere Hız Verdi

İslahiye Meslek Yüksekokulu Kurs Ve Eğitimlere Hız Verdi
Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu ve İslahiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle sertifikalı ilk yardım kursu, İngilizce, bağlama...

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu ve İslahiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle sertifikalı ilk yardım kursu, İngilizce, bağlama ve bilgisayar kursları düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu ve İslahiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen kursların ilki Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencilerine yönelik sertifikalı ilkyardım kursu oldu. Yüksekokulun diğer bölümlerine yönelik olarak da bağlama ve bilgisayar kursları açıldı. İki ay devam edecek olan ve 50 öğrencinin katıldığı kursta, öğrenciler temel ilkyardım konularında ilkyardım eğitmeninden uygulamalı ders alacaklar. "İlk yardım nedir, nasıl yapılır, temel yaşam desteği, Heimlich manevrası, şok pozisyonu, koma pozisyonu, hasta ve yaralı taşıma" teknikleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Eğitimde ayrıca kanama çeşitleri, kanama ve yaralanmalarda ilkyardım, yanık, sıcak çarpması ve donanımlarda ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilkyardım, zehirlenme ve hayvan ısırmalarında ilkyardım konuları da anlatılıyor. Kurslara katılıp, sınavda başarı gösteren öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da verilecek. İlk yardımın, hem iş yaralanmalarında hem de yaşanabilecek kazalarda önemli olduğunu kaydeden İslahiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Yıldırım, "İnsanların temel sağlık bilgisine sahip olması gerekir.İlkyardım bilgi ve becerisini toplumdaki her bireyin öğrenmesi şart. Ülkemizde meydana gelen trafik ve iş kazaları nedeniyle binlerce kişi ölmekte, yüz binlerce kişi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bilinçli bir şekilde yapılan ilkyardım, insanların hayatını kurtarır ancak ilk müdahaleyi eğitimli kişilerin yapması gerekir. Bu nedenle bu kursu düzenledik" dedi. Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, "Yüksekokul öğrencilerimizi hayata hazırlarken tam donanımlı, hayata ve mesleklerine dair her şeyi öğrenmeleri amacıyla eğitim öğretim faaliyetlerimizin devamı olarak, Halk eğitimle işbirliği yaparak sertifikalı kurslara yönlendiriyoruz. Halk Eğitim yetkililerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

İslahiye Meslek Yüksekokulu Kurs Ve Eğitimlere Hız Verdi

İslahiye Meslek Yüksekokulu Kurs Ve Eğitimlere Hız Verdi

İslahiye Meslek Yüksekokulu Kurs Ve Eğitimlere Hız Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim