• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

İkinci talimata kadar Afyon halkı nöbette

İkinci talimata kadar Afyon halkı nöbette
FETÖ/PYD darbe kalkışmasına karşı Afyonkarahisar halkı demokrasi nöbetinin 11.gününde aynı direnç ve heyecanla meydanları doldurdu.

FETÖ/PYD darbe kalkışmasına karşı Afyonkarahisar halkı demokrasi nöbetinin 11.gününde aynı direnç ve heyecanla meydanları doldurdu. Afyon halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci bir talimatına kadar meydanları terk etmeyeceklerini sıkça haykırdı.

Afyonkarahisar'da demokrasi nöbetinin 11. gün programını Eğitim-Bir-Sen Şubesi üstlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti, sela ve yatsı ezanının okunmasının ardından topluca namaz kılındı. Onbirinci gün nöbetinde sıkça, "Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir talimatına kadar meydanları boş bırakmamaya and içtik" vurgusu yapıldı.

"ALLAH O GECE BİZE YARDIM ETTİ"

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaptığı konuşmada, Bakanlar Kurulu Toplantısı nedeniyle Afyonkarahisar programını erteleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun selamını iletti. Yurdunuseven; "Darbe kalkışması gecesinde Allah bizimle idi. Bize Allah yardım etti. Milli irademize sahip çıkabilmek için 250 şehit verdik. Şehitlerimizin sayesinde meydanlarda toplanarak demokrasi nöbetlerini tutuyor, milli irademize sahip çıktığımız haykırabiliyoruz. Allah'tan hepsine gani gani rahmet diliyorum. Tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına ithafen birer Fatiha okunmasını istirham ediyorum" dedi.

"ARTIK O KORKUYOR"

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik yaptığı konuşmada, FETÖ/PYD darbe kalkışması ile ilgili olan herkesin cezasını çekeceğinin altını çizdi. FETÖ lideri Fettullah Gülen'in korku içinde bulunduğunu belirten Çelik; "Artık o insan korkuyor, titriyor, dış güçlere adeta yalvarıyor. Daha da yalvaracak. 15 Temmuz gecesini hiçbir zaman unutmayacağız. Eğer bizler milli irademize, demokrasimize sahip çıkmak için bu meydanlarda olmazsak bu meydanlarda başka güçler olur. Bizler bu meydanlarda olmazsak, tanklar, toplar, tüfekler olur. Demokrasimizi ve milli irademizi koruma mücadelemizde Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

"AKLIMIZI BAŞIMIZA ALALIM"

Millet Partisi (MP) Afyonkarahisar İl Başkanı Selahattin Genç, 15 Temmuz tarihinde ki kalkışma ile Türk Milletinin varlık ve bekasının ABD güçleri ve FETÖ'cü gerillalar tarafından tehlikeye atıldığını belirttti. Türk Milleti'nin nice badireler atlatıp, nice darbeler gördüğünü söyleyen Genç şöyle konuştu: "Milletimiz hiçbir darbe kalkışmasında böylesini görmedi. İçinden çıkmış olduğu insanlara kurşun sıkan, bomba atan bir darbe görülmedi. Özel Harekat Müdürlüğünü bombalayan katiller, maalesef 42 insanımızı şehit etti. Böylesi bir olayı İngilizler, İstanbul'da yaptı. Karakol Baskını diye bilinen bu meşhur olay beni çok üzmüştü. Böyle bir olayın cumhuriyet tarihinde olabileceğini hiç aklıma getirmezdim. Bir öğretmen olarak şunu gördüm; Hakikaten insanı cani ya da melek yapmak tabi olduğu insanın elinde. Sahip olduğu sapık ideoloji sayesinde maalesef insanımızı yoldan çıkardı. Aklımızı başımıza alalım. Kimin arkasından gidip, kimin akaidinden gittiğimize dikkat edelim"

Afyonkarahisar Meydanı'ndaki demokrasi nöbeti sabah namazının kılınmasına kadar devam edecek.

Cihan

İkinci talimata kadar Afyon halkı nöbette

İkinci talimata kadar Afyon halkı nöbette

İkinci talimata kadar Afyon halkı nöbette

İkinci talimata kadar Afyon halkı nöbette

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim