• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Hurok Marble’den 35 Çalışanına Anlamlı Plaket

Hurok Marble’den 35 Çalışanına Anlamlı Plaket
Hurok Marble, 35. yıl kutlamaları çerçevesinde Kütahya'daki fabrikasında çalışan 45'i kadın 150 personeli Antalya'ya tatile götürdü.

Hurok Marble, 35. yıl kutlamaları çerçevesinde Kütahya'daki fabrikasında çalışan 45'i kadın 150 personeli Antalya'ya tatile götürdü. Tatil programının ikinci gününde kıdemli 35 çalışanına teşekkür plaketi verdi.

1981 yılından bu yana Kütahya'daki fabrikasında ürettiği mermerlerin yüzde 95'ini başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere 43 ülkeye ihraç eden Hurok Marble, 35. yılını 35 etkinlikle kutluyor. Etkinliklerin ilkini Kütahya fabrikasında çalışan 45'i kadın toplam 150 personelini Antalya Belek'te tatile çıkararak gerçekleştirdi. Dört günlük tatil programının ikinci gününde ise kıdemli 35 personele teşekkür plaketi verdi.

Hurok Marble Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Olçar, plaket töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'da öğrencilik yıllarında ticari hayata atıldığını anlattı. Olçar, "Öğrencilik yıllarımda deri işiyle ticarete atıldım. Daha sonra 1977 senesinde okuldan mezun olduktan sonra Kütahya Belediye'sinde Elektrik İşletme Müdürü olarak görev yaptım. Hızlı çalışma temposuyla günde 18 saat çalışarak işleri öğrendik, kavradık. Değerli çalışma arkadaşlarım ben 1981'de askerlik sonrasında Kütahya'da elektrik proje işleri yapacaktım. Ancak bize elektrik işlerinden ziyade inşaat işleri nasip oldu" dedi.

Hüsnü Olçar, "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır, eğer başarılı olmuşsam bunu eşim Yaşar Olçar sayesinde başardım. Sizlerin huzurunda ona teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mütahitlikten lastik kaplama işine kadar birçok ticari alanda hizmet verdikten sonra 1994 krizi sonrasında mermer sektörüne girdiklerini dile getiren Hüsnü Olçar, "Sektörde 35. Yılımızı kutlamadaki başarı da oğullarım Kamil ve Kemal Olçar'ın gayretli çalışmalarının büyük payı var" diye konuştu.

Sektörde 35. Yıllarını yaşadıklarını ve 2016 yılında kurumsal çalışmalara ağırlık vereceklerini söyleyen Hüsnü Olçar, "Bizim bir sistemimiz var fevkalade güzel bir sistem. Ancak daha güzel bir sistem var, o da kimsenin başında kimse olmadan çalışması. 3 sınıf işyeri varmış onu öğreniyoruz 35 yıl sonra. 1- Birinci sınıf işyerinde hiç kimsenin emir, talimat vermeden tıkır tıkır çalışıyor olması. 2- İkinci sınıf işyeri, birileri talimat veriyor diğerleri yapıyor. 3- Üçüncü sınıf da ise birileri emir veriyor ama diğerleri yapmıyor. Emir veren yapıldığını zannediyor. Dördüncü sınıfı da söyleyeyim. Birileri emir vermiyor hiç kimse de iş yapmıyor. Tabii şöyle bir gerçek var onu öğreniyoruz. Hiç bir iş veren çalışanlarını mutlu etmek için işyeri açmazmış. Ama çalışan kardeşler mutlu olmazsa işyerinde huzur olmuyor, başarı olmuyor. O yüzden onların mutluluğu esas, şart. Onun için birimizin mutluluğu için değil hepimizin mutluluğu için çalışacağız. Böyle gülen yüzleri görünce biz de mutlu olacağız. Hepinize tekrar teşekkür eder iyi tatiller dilerim" şeklinde konuştu.

35. yıl etkinliklerinin üçüncü gününde tüm Hurok Marble çalışanları Antalya merkezine uzaklığı 80 kilometre olan ve Manavgat ilçesinin 3 kilometre batısında bulunan Manavgat Şelalesi'ni gezdi. Doğa ile iç içe bir gün geçiren çalışanlar daha sonra şelalenin yanı başında bulunan piknik alanında çeşitli aktivitelere katılarak yorgunluklarını attı. (EFE)

Hurok Marble’den 35 Çalışanına Anlamlı Plaket

Hurok Marble’den 35 Çalışanına Anlamlı Plaket

Hurok Marble’den 35 Çalışanına Anlamlı Plaket

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim