• BIST 10118.66
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C

Hizmet-iş’den 1 Milyon TL’lik AB Projesi

Hizmet-iş’den 1 Milyon TL’lik AB Projesi
Hizmet-İş Sendikası öncülüğünde Kayseri'de, işsiz gençlere dönük Avrupa Birliği projesi Mart'ta Ayında başlıyor

Hizmet-İş Sendikası öncülüğünde Kayseri'de, işsiz gençlere dönük Avrupa Birliği projesi Mart'ta Ayında başlıyor

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası, Avrupa Birliği hibe projeleri kapsamında 12 aylık bir genç istihdamının teşviki projesini Kayseri'de uygulamaya koydu.

"Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programıyla Genç Makine Bakımcılar Yetiştirme Projesi" adını taşıyan AB projesi, yeterliliğe dayalı eğitim programları uygulayarak gençlere mesleki beceri ve yeterlilik kazandırmayı; gençlerin işgücüne katılımını sağlamayı ve akredite olmuş sınav ve belgelendirme sistemi yoluyla MYK belgesi almalarına imkân sunmayı hedefliyor.

Sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - Avrupa Birliği Koordinasyon ve Mali Yardımlar Dairesi olan proje, "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı - IPA IV. Bileşeni" altındaki "Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi (PYE-II)" Hibe Programı kapsamında 12 ay boyunca Kayseri'de yürütülecek proje kapsamında, Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı ve meslek liselerinin makine bölümlerinden mezun işsiz 80 gence, İş Sağlığı, İş Güvenliği, İletişim Becerileri, 480 saatlik Makine Bakımcı (Seviye 4) Mesleki Eğitim Kursu verilecek. Proje sonunda, proje eğitim programını tamamlayan 80 genç kursiyer, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onaylı Makine Bakımcı (Seviye 4) sertifikası alabilmek için sınava tabi tutulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, projenin sahibinin HİZMET-İŞ Sendikası ve proje ortağının Kayseri Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olduğunu belirterek şunları söyledi: 12 ay sürecek bu projenin bütçesi, 1 milyon TL'yi aşıyor. Proje kapsamında kullanılacak bilişim, makine, mobilya ürünleri ile eğitim araç ve gereçlerinin tamamının Kayseri esnafından temin edilmesine özen göstereceğiz. Dolayısıyla Kayseri esnafına da katkı sağlayacak olan bu proje, iş bulmakta zorlanan gençlerimizin yeni bilgi ve beceriler ile donatılarak Kayserimize ve ülkemize kalifiye birer eleman olarak kazandıracak. Yakın bir tarihte ilimizde yapacağımız proje açılış ve tanıtım toplantısında yerel ve ulusal kamuoyu, projenin faaliyetleri ve hedefleri hakkında detaylı bilgi sahibi olacak." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim